FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλες τομές της παγκόσμιας ιστορίας: Ομιλία της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου στον Πύργο

Ημερομηνία: 27-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Εκδήλωση – ομιλία, με τίτλο «Μεγάλες τομές της παγκόσμιας ιστορίας», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου- Ολυμπίας, το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπαίδευσης Αμαλιάδας.

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Μαρία Ευθυμίου, Ιστορικός, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Μαρία Ευθυμίου σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Πρώτου και Δευτέρου Κύκλου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Από το 1981 είναι μέλος του ΔΕΠ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διδάσκει Ελληνική Ιστορία της περιόδου της Τουρκοκρατίας, καθώς και Παγκόσμια Ιστορία. Στην παρούσα περίοδο βρίσκεται στην βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας. Ως προσφορά του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προς το ευρύτερο κοινό, από επταετίας, διδάσκει κύκλους Ιστορίας σε Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Κέντρα Απεξάρτησης και Φυλακές της χώρας. Μέχρι στιγμής, έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά περί τα 15.000 άτομα. Κατά την έναρξη λειτουργίας τους και προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες διδασκαλίας, έχει, κατά διαστήματα, διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς και στο Τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, τουρκικά, αλβανικά. Έχουν εκδοθεί τρία της βιβλία [Rhodes et sa région élargie au XVIIIe siècle; Les activités portuaires, 1988· Εβραίοι και Χριστιανοί στα τουρκοκρατούμενα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου: οι δύσκολες πλευρές μιας γόνιμης συνύπαρξης, 1992· La société grecque sous la domination ottomane; Economie, identité, structure sociale et conflits (επιμ.), 2010] καθώς και περί τα πενήντα της άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και σε Πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων Ιστορίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος