FOLLOW US: facebook twitter

Μαύρισε η θάλασσα στο Καβούρι

Ημερομηνία: 15-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

limata-kavouri3

«Πνίγηκε» στη μπόχα η περιοχή από λύματα που πέφτουν από το αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ – Συναγερμός στον Οργανισμό και το Τμήμα Περιβάλλοντος

Αγνώστου προελεύσεως μόλυνση πνίγει τα τελευταία 24ωρα την περιοχή στο Καβούρι. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα στο αποστραγγιστικό κανάλι του ΓΟΕΒ στο αντλιοστάσιο Καβουρίου, ρέουν ποσότητες μαύρου νερού που συνοδεύεται από έντονη δυσωδία. Όπως ανέφεραν εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ αλλά και κάτοικοι στην περιοχή, ιδιαίτερα την προχθεσινή ημέρα, η μπόχα που αναδυόταν  από εκεί ήταν ανυπόφορη. Άμεσα κινητοποιήθηκε ο ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού που ερευνά την ταυτότητα της μόλυνσης αλλά και εκείνους που την προκάλεσαν μέσα από το δίκτυό του.

limata-kavouri2

Ελήφθησαν δείγματα

Άμεσες ήταν οι κινήσεις της διοίκησης του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού μόλις έγινε αντιληπτή η μόλυνση στην περιοχή του αντλιοστασίου Καβουρίου. Στο αποστραγγιστικό κανάλι που καταλήγει στην περιοχή ρέει μαύρο υγρό που συνοδεύεται από έντονη δυσωδία, ενώ αυτή η ουσία φτάνοντας στην θάλασσα, εκτός του ότι μαυρίζει όλη την περιοχή, προκαλεί και έναν κίτρινο αφρό στην επιφάνεια. Μιλώντας για το θέμα ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού Νίκος Φάμελος τόνισε πως άμεσα έγινε αντιληπτό το πρόβλημα, για το οποίο δεν ευθύνεται ο οργανισμός. Ελήφθησαν δείγματα μέσα από το αποστραγγιστικό κανάλι και στάλθηκαν σε ιδιωτικό χημείο προς ανάλυση. Παράλληλα ενημερώθηκε και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, προκειμένου να προβεί σε αντίστοιχη έρευνα. Ο κ. Φάμελος σχολίασε πως η κινητοποίηση από την πλευρά του ΓΟΕΒ ήταν άμεση και εντοπίστηκε από την πρώτη στιγμή η μόλυνση ωστόσο θα διερευνηθεί από που προέρχεται. Αν χρειαστεί ο Οργανισμός θα κινηθεί και νομικά προκειμένου να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για το θέμα αυτό.

limata-kavouri1

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες για την μόλυνση αυτή, όμως οι αναλύσεις των δειγμάτων θα δώσουν την απάντηση. Πολλοί εκτιμούν και κυρίως κάτοικοι της περιοχής πως πρόκειται για βοθρολύματα, λόγω της δυσοσμίας, του μαύρου χρώματος και του αφρού που δημιουργούν στην θάλασσα. Μάλιστα πολλοί κάτοικοι και κυρίως μόνιμοι στην περιοχή χθες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κατάσταση αυτή και σήμερα αναμένεται να πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αν και στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας που εκβάλει το κανάλι του ΓΟΕΒ απαγορεύεται με απόφαση της ΠΕ Ηλείας η κολύμβηση σε απόσταση εκατό μέτρων τουλάχιστον η μόλυνση και λόγω των ρευμάτων έχει επεκταθεί ευρύτερα. Μπορεί το καλοκαίρι να έχει τυπικά φύγει, όμως είναι αρκετοί που ακόμα απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα του Σεπτεμβρίου και απειλούνται από τη μόλυνση αυτή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος