FOLLOW US: facebook twitter

Μαστογραφία σε 100 γυναίκες

Ημερομηνία: 14-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον μαστογραφικό έλεγχο στο Κάστρο Κυλλήνης

Πολύ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του Κάστρου στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την δράση που συντόνισαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την στήριξη του Δήμου για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες της περιοχή. Συγκεκριμένα, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η οποία χορηγείται και υποστηρίζεται από τη εταιρεία καλλυντικών AVON, βρέθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Κάστρο και υποδέχθηκε εκατό γυναίκες που υποβλήθηκαν σε μαστογραφία.

Γυναίκες από το Κάστρο, την Κυλλήνη, το Νιοχώρι, τα Λεχαινά, αλλά και τη γειτονική Λυγιά του δήμου Πηνειού. Το ενδιαφέρον από τον γυναικείο πληθυσμό ήταν μεγάλο και αρκετές γυναίκες δεν κατάφεραν να κλείσουν εγκαίρως ραντεβού.

Να σημειώσουμε πως η πρωτοβουλία για την διενέργεια δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου στην περιοχή ανήκει στον πρόεδρο του Κάστρου κ. Χαραλαμπόπουλο, ενώ συνέβαλε στο έργο και η Εθελοντική Ομάδα Κάστρου με επικεφαλής την Ροζίτα Αλτούνη. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας Αντώνης Χαροκόπος, ο οποίος δεσμεύτηκε πως η κινητή μονάδα θα έλθει ξανά στην περιοχή σύντομα, αλλά και ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Τάσος Μυλωνόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος