FOLLOW US: facebook twitter

Μαμά Ελλάς, λιγοστεύεις και γερνάς

Ημερομηνία: 16-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ως Έλληνες- είναι κοινώς παραδεκτόν- είμαστε ωραίοι. Φαίνεται όμως ότι το πόσοι είμαστε και κυρίως πόσοι θα απομείνουμε ουδόλως ενδιαφέρει.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «ο πληθυσμός της Ελλάδας υπό διωγμών» που υπογράφει η νομική- ερευνήτρια Εμκε Πουλοπούλου, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών, την περίοδο της βαθιάς κρίσης 2011-2017 ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 355.000 νοματαίους. Χάθηκαν δηλαδή μια Πάτρα και ένα Ηράκλειο μαζί, κι αν η τάση δεν ανακοπεί- όπως μας πληροφορεί η στατιστική- το 2080 στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας θα κατοικούν μόλις το 2/3- περίπου 7,2 εκατ- του σημερινού πληθυσμού.

Κι αυτό την ώρα που ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε κατά 1 εκατ. κατοίκους- καθόλου πρόθυμους όμως να εγκατασταθούν στο Νότο όπου η αγάπη κάνει κρότο-.

Η μαμά Ελλάς λιγοστεύει και γερνά κι αν δεν αποφασίσουμε να «αγαπηθούμε» και για τη χώρα να «θυσιαστούμε» το μόνο που θα αυξάνεται για τα επόμενα πολλά χρόνια είναι ο πληθυσμός άνω των 65 προς μεγάλη θλίψη των κορασίδων τουριστριών που επισκέπτονται τη χώρα και για να γνωρίσουν το σύγχρονο ελληνικό κάλλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος