FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητικός Διαγωνισμός φωτογραφίας για τις «4 Εποχές»

Ημερομηνία: 20-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

diagonismos-photo

Προκηρύχθηκε από την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας- Έκθεση, προκηρύσσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Τίτας Τερζή, για τους μαθητές των Γυμνασίων, των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι «Οι τέσσερις εποχές» και τελεί υπό την έγκριση του ΥΠΠΕΘ. Στόχος του είναι, η γνωριμία των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής τους και η επαφή τους με τη φωτογραφική τέχνη. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί εκτός σχολείου, στον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και περιλαμβάνει δύο επίπεδα: 1. Γυμνασίων, 2. Γεν. Λυκείων-ΕΠΑΛ.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν θέματα από τη φύση, όπως αυτή μεταμορφώνεται κατά την εναλλαγή των εποχών. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τέσσερις (04) φωτογραφίες, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, οι οποίες είναι δυνατό να προέρχονται από άλλες σχολικές δραστηριότητες (προγράμματα, project).

Τα έργα των μαθητών θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή, με κριτήρια την αισθητική και καλλιτεχνική ποιότητα, τη δημιουργικότητα, τη συνάφεια με το θέμα, την αυθεντικότητα και την πρωτοτυπία.

Θα δοθούν τρία βραβεία για κάθε επίπεδο (1ο, 2ο, 3ο), ειδικές διακρίσεις και έπαινοι.
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έργων ορίζεται η 5η Μαΐου 2017, ημέρα Παρασκευή. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις διευθύνσεις ysdilei@sch.gr & grayilei@sch.gr .

Το μέγεθος των συνημμένων αρχείων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 ΜΒ. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg και το όνομα κάθε αρχείου να φέρει το επώνυμο του κάθε μαθητή (π.χ. Παπαδόπουλος_01.jpg, Παπαδόπουλος_02.jpg, Παπαδόπουλος_03, Παπαδόπουλος_04.jpg).

Στο e mail θα αναφέρονται το ονοματεπώνυμο του μαθητή, το σχολείο φοίτησης, η τάξη, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και ένα σχόλιο- λεζάντα για κάθε φωτογραφία.

Τα έργα των μαθητών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα των Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. (http://blogs.sch.grayilei/), ενώ αυτά που θα διακριθούν θα συμμετέχουν σε Έκθεση που θα διοργανωθεί για την προβολή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, κα Τερζή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος