FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου στο Δήμαρχο Πύργου: Παρέδωσαν ψήφισμα-εργασία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Ημερομηνία: 16-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Στο πλαίσιο προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που πραγματοποίησαν με καθηγητές του σχολείου τους, αντιπροσωπεία μαθητών της Α΄Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Πύργου, έγινε δεκτή στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, από τον Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή και τη Διευθύντρια Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου κα Σοφία Ζάγκλη.

Ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες και με αφορμή ένα σχετικό κείμενο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που διδάχτηκαν, μελέτησαν τις ανάγκες των ατόμων με κινητικά και όχι μόνο προβλήματα και πως αυτές αντιμετωπίζονται στην πόλη μας. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησαν συνάντηση στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου μοίρασαν στον κόσμο φυλλάδια και αφίσες που τα ίδια τα παιδιά δημιούργησαν.

Μέρος της δράσης τους αποτέλεσε και η συνάντησή τους με τον κ. Δήμαρχο, στον οποίο επέδωσαν φυλλάδιο – ψήφισμα με το αποτέλεσμα της εργασίας τους.

Ο κ. Λιατσής, άκουσε με προσοχή την αντιπροσωπεία των μαθητών και ανέγνωσε το φυλλάδιο ενώ ακολούθησε συζήτηση μαζί τους για την αφορμή της δράσης αλλά κυρίως για τα συμπεράσματά  της.

Ο κ. Λιατσής επαίνεσε τα παιδιά για την επιλογή του θέματος και κυρίως για το ότι απέδειξαν, με τον τρόπο αυτό, ότι διακατέχονται από κοινωνική ευαισθησία, την οποία –τα συμβούλεψε- να εξακολουθούν να καλλιεργούν στη ζωή τους και πάντα να σέβονται τους συνανθρώπους και την πόλη μας. Δεσμεύτηκε ότι θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε τους δράση και ο Δήμος θα είναι ανοιχτός  σε πρωτοβουλίες και προγράμματα που προάγουν τον πολιτισμό σε κάθε του μορφή και αφυπνίζουν τους κοινωνικούς αισθητήρες.

Στη συνέχεια η κα Ζάγκλη τους εξήγησε τη συνεργασία του Δήμου με τα σχολεία και τους ανέφερε την ύπαρξη του Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου, καλώντας τα να προετοιμάσουν με τους καθηγητές τους επίσκεψη στο Δήμο, στην οποία  θα ξεναγηθούν στους χώρους λειτουργίας του και στο Μουσείο, ώστε να κατανοήσουν την τοπική ιστορία-λαογραφία και να μάθουν για τους επιφανείς Πυργιώτες οι οποίοι ως δωρητές-ευεργέτες ή ως αναγνωρισμένες προσωπικότητες, πρωταγωνίστησαν στην ιστορία του τόπου μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος