FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Πύργου έκοψαν την πίτα τους

Ημερομηνία: 16-01-2018 | Συντάκτης:

Με ευχές για μια καλύτερη νέα χρονιά και πολλά χαμόγελα, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου (ΕΕΕΕΚ) έκοψαν χθες την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους την οποία ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.

Μαζί τους, και φέτος, ο Ηλείος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης που μίλησε με τα πιο ζεστά λόγια για το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, δεσμευόμενος μάλιστα πως το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας θα άρει την αδικία απέναντι τους «τελειώνοντας το καθεστώς της αδιοριστίας».

«Είμαστε άλλη μια φορά εδώ στο ΕΕΕΕΚ μαζί με τα παιδιά μας, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς. Δε χρειάζονται άλλα λόγια, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και πριν αναλάβουμε θέση ευθύνης. Να έχετε δύναμη εσείς, οι οικογένειες σας, οι εκπαιδευτικοί σας, οι οποίοι επιτελούν ένα έργο, το οποίο όσοι το γνωρίζουν μπορούν να το χαρακτηρίσουν δίκαια τιτάνιο, και αυτό για το οποίο οφείλουμε εμείς να δεσμευτούμε ως υπουργείο παιδείας είναι ότι πρέπει το επόμενο διάστημα να τελειώσουμε το καθεστώς της αδιοριστίας που διαρκεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια» είπε ο κ. Μπαξεβανάκης και πρόσθεσε «Αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε είναι ότι με το τέλος των μνημονίων, μετά το καλοκαίρι που ελπίζουμε ότι η χώρα μας θα περάσει σε μια νέα εποχή, να προχωρήσουμε στην άρση αυτής της αδικίας για την οποία είναι κάτι που οφείλουμε στους συναδέλφους τους οποίους για πάρα πολλά χρόνια προσφέρουν και προσφέρουν στην ουσία επιδοτώντας την εργασία τους. Καλή δύναμη σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε…».

Την ευχή, δημιουργίας ενός νέου σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Πύργου, εξέφρασε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς. Όπως είπε, το σχολείο λειτούργησε στα λυόμενα στα Βυτινέικα με τη στήριξη της Μητρόπολης που προσέφερε το οικόπεδο και τώρα- απευθυνόμενος στον κ. Μπαξεβανάκη- κύριε Υπουργέ πρέπει να ξεκινήσετε ένα σχολείο, κανονικό, όπως πρέπει για αυτά τα παιδιά.

Ευχές για μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη, αλλά και συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το σημαντικό έργο τους, έδωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Ανδριάνα Αγγελακοπούλου ενώ ο Θεοφιλέστατος κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ευχήθηκε οι δυσκολίες της προηγούμενης χρονιάς να ξεπεραστούν και να μπουν σε καλύτερη περίοδο…

Στην εκδήλωση κοπής, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε Ηλείας Τίτα Τερζή, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν. Ηλείας, «Ηλίς» Γιάννης Παπαδάτος, ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Παναγιώτης Μπόμπας και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσίμπρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος