FOLLOW US: facebook twitter

Μαθήματα ζωής στο β’ Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών

Ημερομηνία: 10-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών στις 6.00 μμ πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η διαχείριση του πένθους μέσα στην τάξη» από δυο συμβούλους ψυχικής υγείας, την κ. Νάνσυ Ψημενάτου, επόπτρια συμβούλων (COSCA) συγγραφέα του βιβλίου «Πένθος», το οποίο πρόσφατα προτάθηκε ως υποψήφιο για κρατικό βραβείο και τον κ. Δημήτρη Κουτζαμάνη, σύμβουλο ψυχικής υγείας και συνιδρυτή των Μαθημάτων ζωής (μη κερδοσκοπικής εταιρείας για τη διαχείριση της απώλειας).

Εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης παρακολούθησαν το τρίωρο σεμινάριο με αμείωτο ενδιαφέρον, ανταλλάσοντας πληροφορίες, εμπειρίες και ιδέες που θα τους βοηθήσουν στο να κατανοήσουν πως τα παιδιά βιώνουν την απώλεια, ανάλογα με την ηλικία τους και πως μπορούν να τα βοηθήσουν να τη διαχειριστούν.

Οι δύο έμπειροι επιστήμονες, εθελοντές επί σειρά ετών και υπέροχοι ως άνθρωποι μας έδωσαν ένα σημαντικό μήνυμα:

Μοιράζοντας τα συναισθήματα μας, στρέφοντας την προσοχή μας στη ζωή, την αλήθεια, την ανθρωπιά και την αγάπη, βοηθάμε τους μαθητές μας και το συνάνθρωπο που βιώνει την απώλεια.

Δημήτρη και Νάνσυ

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε και πάλι, σύντομα μαζί μας, να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς

Η δασκάλα του Β’ Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών

Αλεξάνδρα Διονυσακοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος