FOLLOW US: facebook twitter

Μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση στους Δήμους Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως

Ημερομηνία: 04-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

«Η συμμετοχή των συναδέλφων στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως στη διαδικασία της αξιολόγησης, ξεπέρασε κάθε προσδοκία» επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγους τους, Χρήστος Γαρύφαλλος.

 

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως στην απεργία- αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου τους Χρήστο Γαρύφαλλο, τονίζοντας ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η αποχή για το Δήμο Πύργου έφτασε στο 95% και μόνο επτά εργαζόμενοι κατέθεσαν Έκθεση Αξιολόγησης και κανείς από αυτούς δεν είναι Α’ ή Β’ Αξιολογητής. Στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας η συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή έφτασε στο ποσοστό του 50% και στο Δήμο Ζαχάρως στο 100%.

«Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν έτσι και τώρα απαντήσαμε στον εκβιασμό και στην Αυταρχική Τροπολογία για την αξιολόγηση, με την καθολική συμμετοχή μας στην Απεργία – Αποχή» τόνισε ο κ. Γαρύφαλλος, επισημαίνοντας, ότι έδειξαν ότι αυτή η τροπολογία δεν αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγικότητας αλλά στην άλωση της διοικητικής ιεραρχίας και την υποταγή της στις δεσμεύσεις των μνημονιακών στόχων που εφαρμόζει πλήρως η Κυβέρνηση.

«Η καθολική αυτή συμμετοχή μας από την αξιολόγηση είναι η απόλυτη διασφάλιση αφού η Κυβέρνηση αναζητά Πειθήνια όργανα για να εφαρμόσει την προσχηματική αξιολόγηση. Επισημαίνουμε πως ακόμη και αυτή η προσχηματική αξιολόγηση σύμφωνα με το Ν.4369/2016, δεν προσμετράτε στις πρώτες κρίσεις προϊσταμένων που «θα πραγματοποιηθούν» με τον τρόπο αυτό.

Είναι μία ακόμη απόδειξη πως η αξιολόγηση δεν αφορά στην καλύτερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου αλλά στην προώθηση των «πρόθυμων» μέσω της απαράδεκτης μεροληπτικής και αναξιοκρατικής συνέντευξης των 1.000 μορίων που θα καταποντίζει κάθε αυξημένο τυπικό προσόν ή εμπειρία. Δεν εκβιαζόμαστε, έχουμε αξιοπρέπεια. Ζητάμε, να αποσύρουν τώρα τη προσχηματική αξιολόγηση του Ν.4369/206 και την τροπολογία άρθρο 36 του Ν.4489/2017».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος