FOLLOW US: facebook twitter

Μαγνήτης για τους ξένους τα μνημεία μας

Ημερομηνία: 06-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Από σήμερα 6 Απριλίου έως και 31 Οκτωβρίου 2017 ισχύει το νέο ωράριο σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους  της Ηλείας

Αυξάνεται σταδιακά η επισκεψιμότητα

Οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μνημεία και τα Μουσεία  της χώρας είναι έτοιμοι να  υποδεχτούν τους καλοκαιρινούς  επισκέπτες τους.

Σε ότι αφορά την Ηλεία, η επισκεψιμότητα κυρίως στην Αρχαία Ολυμπία έχει αυξηθεί με δεδομένο ότι οι κρουαζιέρες από το Κατάκολο πυκνώνουν, λιγότερες τον Απρίλιο, πολύ περισσότερες από τον Μάιο και μετά, ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί και οι τουρίστες των εκδρομικών προγραμμάτων του λεγόμενου «γύρου» των αρχαιολογικών τόπων στους οποίους ανήκουν Δελφοί, Επίδαυρος και Ολυμπία, ενώ υπάρχουν και εκδρομές που γίνονται αποκλειστικά στην Δυτική Πελοπόννησο και περιλαμβάνουν Ολυμπία, Μυκήνες και Αρχαία Μεσσήνη, ενώ αυτήν την περίοδο, είναι αρκετά και τα ξένα σχολεία- μαθητικός τουρισμούς-  που διοργανώνουν εκδρομές στην Ολυμπία με μια ή δύο διανυκτερεύσεις.

(Αρχαία Ολυμπία)

Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας που αυτήν την εποχή, άνοιξη γαρ, με τις ανθισμένες κουτσουπιές που είναι το σήμα κατατεθέν του χώρου, είναι μαγικός, σκέτη πρόκληση για τους ξένους επισκέπτες που έρχονται να θαυμάσουν τα αρχαία μας αλλά και την μοναδικότητα της φύσης.  Να σημειώσουμε επίσης ότι έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα του Επικούρειου Απόλλωνα γι αυτό και θα ισχύσει και για τις Βάσσες το ίδιο διευρυμένο ωράριο με την Αρχαία Ολυμπία.

(Επικούρειος Απόλλων)

Έτσι, σύμφωνα με το θερινό ωράριο, ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπως και ο Επικούρειος, θα είναι πλέον ανοικτοί από τις 8 το πρωί   έως και τις 8 το βράδυ, ενώ  τα υπόλοιπα Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της Ηλείας ως τις 3 το μεσημέρι με εξαίρεσε το Χλεμούτσι που θα είναι ανοιχτό ως τις 4 το απόγευμα.  Σύμφωνα με σχετική απόφαση  της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων  και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το  θερινό ωράριο λειτουργίας των Αρχαιολογικών  Χώρων, των Μνημείων και των  Μουσείων της χώρας θα ισχύσει έως και  την 31ηΟκτωβρίου

(Αρχαία Ολυμπία)

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία  θα παραμείνουν κλειστά κατά την ημέρα του Πάσχα και την Πρωτομαγιά, επίσημες αργίες του κράτους. Επίσης τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 12 π.μ. έως τις  5 μ.μ.  και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

(Xλεμούτσι)

Ειδικότερα το νέο ωράριο Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων που ανήκουν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας έχει ως εξής:

Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας και Αρχαιολογικός  χώρος Ολυμπίας

08.00- 15.00 και από 6/4 08.00- 20.00

Μουσείο της ιστορίας των ανασκαφών Αρχαίας Ολυμπίας και Μουσείο της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων  08.00- 15.00

Χλεμούτσι

Αρχαιολογικό μουσείο Πύργου 08.00- 15.00

Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας 08.00- 15.00

Αρχαιολογικός χώρος Επικούρειου Απόλλωνα

Από 6/4/2017 08.00- 20.00

Κάστρο Χλεμούτσι – Μόνιμη έκθεση

Από 6/4/2017 08.00- 16.00

(Moυσείο Πύργου)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος