FOLLOW US: facebook twitter

Μαγευτικό τριήμερο Eco Δίβρη!

Ημερομηνία: 26-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

eco-divri3

Για τα 75 μέλη της ιστορικής κατασκήνωσης «Χαρούμενο Χωριό» Βαρυμπόμπης Αθήνας 

Ένα μαγευτικό τριήμερο είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στη Δίβρη τα 75 μέλη της ιστορικής κατασκήνωσης «Χαρούμενο Χωριό» Βαρυμπόμπης Αθήνας, τα οποία φιλοξενήσαμε από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου, στην Κάτω Μονή Δίβρης.

eco-divri4

Την πρώτη μέρα Παρασκευή υποδεχτήκαμε το «Χαρούμενο Χωριό» με μια όμορφη πεζοπορία στους 7 παραδοσιακούς μαχαλάδες της Δίβρης και ξενάγηση στο Μουσείο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης «Αρχοντικό Πετραλιά».

eco-divri-vrusi

Η ειδυλλιακή πέτρινη Βρύση του Γαβροβίκου ήταν το ιδανικό σκηνικό για την επίσημη υποδοχή των φιλοξενούμενων το βράδυ της Παρασκευής, με τη διοργάνωση πάρτυ στο οποίο συμμετείχαν κάτοικοι της Δίβρης και της υπόλοιπης ορεινής κυρίως Ηλείας. Τη βραδιά έντυσαν μουσικά τα μέλη του συγκροτήματος «Αστακός» της κατασκήνωσης Βαρυμπόμπης, ξεσηκώνοντας σε χορό μικρούς και μεγάλους!

Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Δίβρη, τη Νέδα και τις παραλίες της Ηλείας, αποκομίζοντας δυνατές εμπειρίες από αυτή την πρώτη τους γνωριμία με την Ηλεία και τους κρυμμένους θησαυρούς της.

Η αποχαιρετιστήρια βραδιά έμεινε σε όλους αξέχαστη. Παραδοσιακά κεράσματα από την τοπική κουζίνα, ομαδικά παιχνίδια, ανέκδοτα και ιστορίες έως τις πρώτες πρωινές ώρες, σφράγισαν με τον πλέον υπέροχο τρόπο αυτή την πρώτη συνεργασία.

eco-divri

Καθοριστική για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος ήταν η συμβολή και υποστήριξη της Μητρόπολης Ηλείας με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γερμανό και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αθανάσιο, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κου Αβράμη Δημητρίου, των ενεργών πολιτών της Δίβρης, της ομάδας «Εθελοντές-Αλληλέγγυοι» και του κέντρου τοπικής ανάπτυξης «Διώνη», αλλά και των τοπικών επιχειρηματιών που αγκάλιασαν όλες τις μέρες αυτή την προσπάθεια, αποδεικνύοντας πως η Ηλεία και ιδιαίτερα οι ορεινές, απομακρυσμένες περιοχές της, κρύβουν ένα ισχυρό δυναμικό και μια αυθεντική ποιότητα.

Το κάλεσμα της “Eco Δίβρης” για συνεργασία και έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των τοπικών φορέων και εκπροσώπων, ήταν το κλειδί για την επιτυχία της διοργάνωσης του ξεχωριστού αυτού τριημέρου, ως συνέχεια των δράσεων της ΚοινΣΕπ που στόχο έχουν να καθιερώσουν τη Δίβρη της Ηλείας και την ευρύτερη περιοχή σε εναλλακτικό προορισμό για τους λάτρεις του περιηγητικού, γαστρονομικού, θρησκευτικού, ορειβατικού, αρχιτεκτονικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού τουρισμού, του τουρισμού υπαίθρου αλλά και του τουρισμού υγείας & ευεξίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος