FOLLOW US: facebook twitter

Μαγειρεύοντας παρέα με τα παιδιά!

Ημερομηνία: 22-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

 

paidi

Η μαγειρική παρέα με τα παιδιά είναι μια από τις καλύτερες και πιο δημιουργικές εμπειρίες, αλλά παράλληλα είναι κι ένα από τα καλύτερα και τα πλέον πρακτικά μαθήματα υγιεινής διατροφής. Αρκεί φυσικά, να είστε όλοι προσεκτικοί και ασφαλείς. Πώς βοηθάει όμως η μαγειρική, παρέα με τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους;

Η συμμετοχή των παιδιών στην παρασκευή του γεύματος, μπορεί μελλοντικά να βοηθήσει στην απόκτηση υγιεινών διατροφικών τους συνηθειών.
Η μαγειρική είναι για τα παιδιά πρόκληση.
Τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα βλέποντας και σε ελάχιστο χρόνο. Το να προσπαθήσουμε να τα διδάξουμε μια «τέχνη», όπως αυτή της μαγειρικής, είναι όχι μόνο μια… υπέροχη πρόκληση, αλλά και μια μοναδική εμπειρία.
Τα ψώνια στο μανάβικο ή το σούπερ μάρκετ, και ο εφοδιασμός της κουζίνας βοηθούν στην ανάπτυξη και βελτιώνουν τις δεξιότητες του παιδιού.
Η μαγειρική με τα παιδιά, τα βοηθάει να αποκτήσουν οικειότητα με την κουζίνα.
Η μαγειρική μαθαίνει τα παιδιά να «εκτιμούν» τη φύση.
Όταν συμμετέχουμε στη διαδικασία της μαγειρικής, αποκτούμε μεγαλύτερη κατανόηση οπότε και εκτίμηση για όλα αυτά που μας χάρισε γενναιόδωρα η φύση.

paidi-mageiriki-mama

Η ενασχόληση με τη μαγειρική, βοηθάει τα παιδιά να αρχίσουν να εκτιμούν ένα καλό και υγιεινό γεύμα.

Η μαγειρική βοηθάει κι εμάς του μεγάλους να περάσουμε καλά με τα παιδιά.

Η μαγειρική βοηθάει τα παιδιά να συγκεντρώνονται.
Το πόσο προσεκτικά πρέπει να είναι με τις ποσότητες, αλλά και το πόση ώρα χρειάζονται ψήσιμο τα κουλουράκια στο φούρνο, διδάσκει στα παιδιά την τέχνη της συγκέντρωσης.

Η μαγειρική με τα παιδιά τα μαθαίνει την επικοινωνία.
Η κουζίνα είναι μέρος όπου οι γονείς με τα παιδιά μπορούν να κάνουν ουσιαστικές συζητήσεις, να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν μυστικά και να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον.

Τέλος η  μαγειρική παρέα με τα παιδιά, ενισχύει το αίσθημα της συμμετοχής, της αυτοπεποίθησης, της επιτυχίας, της κατάκτησης και της συνεισφοράς.
Τα παιδιά στην κουζίνα μαθαίνουν να οργανώνουν, να ετοιμάζουν πράγματα, να τα βάζουν σε σειρά και να έχουν καλύτερη αντίληψη του χρόνου.

(imommy.gr)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος