FOLLOW US: facebook twitter

Μίμης Πλέσσας το τιμώμενο πρόσωπο φέτος στα Μακρίσια

Ημερομηνία: 29-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος υποδέχεται ξανά μετά από 27 χρόνια τον γνωστό συνθέτη στην Γιορτή των Αποδήμων – 1η Αυγούστου στο ξωκλήσι του Αι- Γιάννη

Τον άνθρωπο που μας έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες και έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην ιστορία της ελληνικής μουσικής τα τελευταία 60 χρόνια, τον μεγάλο συνθέτη Μίμη Πλέσσα, με τα 3000 καταγεγραμμένα τραγούδια, υποδέχεται ο Γιάννης Τζουανόπουλος στην Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στον Άι- Γιάννη Μακρισίων την 1η Αυγούστου. Σε αυτήν την μεγάλη βραδιά, θα τον συντροφέψουν σπουδαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού και όλοι μαζί θα σιγοτραγουδήσουμε πολλές από τις γνωστές επιτυχίες του συνθέτη. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα καλύπτει, εδώ και έξι δεκαετίες, όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα της μουσικής και του τραγουδιού, ενώ ανέδειξε πολλούς καλλιτέχνες μέσα από τα τραγούδια του. Έχει γράψει τη μουσική για 104 κινηματογραφικές ταινίες, 70 θεατρικές παραστάσεις και μία τηλεοπτική σειρά. Διηύθυνε μερικές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες στον κόσμο, σε δικά του έργα και κέρδισε βραβεία και διακρίσεις στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ιαπωνία.

Ο Μίμης Πλέσσας με την σύζυγό του Λουκίλα Καρρέρ και τον Γιάννη Τζουανόπουλο

 

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Τζουανόπουλους «το τιμώμενο πρόσωπο της φετινής Γιορτής των αποδήμων στο ξωκλήσι της ξενιτιάς, θα είναι ο Μίμης Πλέσσας, κορυφαίος άνθρωπος, επιστήμονας – το 2010 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του Παν/μίου Πατρών ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει διδάκτωρ Χημείας στο Παν/μιο Κορνέλ των ΗΠΑ- συνθέτης και δάσκαλος. Μαζί ξεκινήσαμε πριν από 27 χρόνια αυτή τη Γιορτή όπου ευχή του ήταν να γίνει θεσμός που θα συντροφεύει τους έλληνες της διασποράς και έγινε! Σ’ αυτή την μεγάλη βραδιά θα βρίσκονται κοντά στο Μίμη Πλέσσα κορυφαία ονόματα, τραγουδιστές και μουσική, για να τον τιμήσουν. Μεγάλε Δάσκαλε, σε ευχαριστούμε για όλα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος