FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα ειρήνης από την Ολυμπία στη Χιροσίμα: Ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του Κώστα Μητσάκη

Ημερομηνία: 12-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Το μακρύ ταξίδι για την Ιαπωνία, ο δρόμος Ειρήνης 2018, ξεκίνησε χθες από την Ολυμπία. Ο δημοσιογράφος και φωτογράφος Κώστας Μητσάκης με την βοήθεια του δήμου Αρχ. Ολυμπίας αναχώρησε από την ιερή γη του πολιτισμού, του αθλητισμού και των αξιών για να μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών, έχοντας έναν συμβολικό προορισμό. Τη Χιροσίμα, στην οποία αναμένεται να φτάσει στις 6 Αυγούστου, ημέρα της θλιβερής επετείου του βομβαρδισμού της με την ατομική βόμβα από τους Αμερικανούς.

Το διηπειρωτικό ταξίδι « ROAD 2 JAPAN 2018 » είναι το καινούριο και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα – εγχείρημα του Κωνσταντίνου Μητσάκη. Με μια μοτοσυκλέτα HONDACRF 250 RALLY, ο Έλληνας αναβάτης θα διατρέξει από την Ευρώπη όλη την ασιατική ήπειρο. διατρέχοντας όλη την ασιατική ήπειρο. Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε μία λιτή τελετή παρέδωσε αναμνηστικά δώρα αλλά και μήνυμα του δημάρχου προκειμένου ο Κωνσταντίνος Μητσάκης να τα παραδώσει στον δήμαρχο της Χιροσίμα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς, «… ο Κώστας Μητσάκης, είναι ένας ταξιδευτής. Ένας άνθρωπος που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, ταξιδεύοντας με τη μοτοσικλέτα του. Επέλεξε αυτή τη φορά το ταξίδι του για συμβολικούς λόγους να ξεκινήσει από την Ολυμπία. Μιας και η πόλη που θα καταλήξει θα είναι το Τόκιο. Και όπως γνωρίζεται το 2020, η πόλη αυτή διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο δήμος από την μεριά του, επέλεξε να δώσει την αιγίδα σε αυτό τον παγκόσμιο ταξιδευτή, προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα της Ολυμπίας στην μαρτυρική Χιροσίμα αλλά και στο Τόκιο. Το μήνυμα της ειρήνης, της συναδέλφωσης, των πανανθρώπινων αξιών των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό το μεγάλο ταξίδι του Κώστα Μητσάκη. Του ευχόμαστε από την πλευρά μας να είναι ο δρόμος καλός, προκειμένου να μεταφέρει αυτό το σπουδαίο μήνυμα. Να είσαι καλά Κώστα, καλή δύναμη και θα συντροφεύουμε με τη σκέψη μας στο μεγάλο ταξίδι».

Από την πλευρά του ο Κώστας Μητσάκης μεταξύ άλλων τόνισε πως «… το ταξίδι αυτό ξεκινά συμβολικά από την Αρχ. Ολυμπία την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, τα ιδεώδη του Ολυμπισμού τα ξέρουμε όλοι είναι παγκόσμια. Αυτό το πνεύμα του Ολυμπισμού, το μήνυμα συναδέλφωσης, ειρήνης, αλληλοσυμπαράστασης όλων των λαών της υφηλίου, είναι αυτό που θέλω να δώσω μέσα από το ταξίδι αυτό που ξεκινώ σήμερα από την Ολυμπία. Ο δρόμος Ειρήνης 2018, ξεκινά από την Ολυμπία με προορισμό τη μαρτυρική Χιροσίμα εκεί όπου ανήμερα της επετείου του βομβαρδισμού της Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945 είχαμε μια από τις τραγικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας. Εκεί θα δώσω το μήνυμα της αδελφοσύνης, της ειρήνης, της αλληλεγγύης, όχι μόνο του Ελληνικού λαού, αλλά πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα θα πρέπει να είναι παγκόσμιο. Θα πρέπει στην άκρη του μυαλού μας να ξέρουμε πως η ειρήνη είναι ένα αγαθό που θα πρέπει όλοι να το διατηρήσουμε. Σας ευχαριστώ όλους μα κυρίως το δήμαρχο που αγκάλιασε την προσπάθειά μου, τη σκέψη μου και όλα αυτό το δημιούργημα που λέγεται δρόμος Ειρήνης 2018» τόνισε μεταξύ άλλων…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος