FOLLOW US: facebook twitter

Μέχρι 30 Σεπτέμβρη οι αιτήσεις χρηματοδότησης για καταφύγια αδέσποτων ζώων

Ημερομηνία: 15-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

adespota

Προχωρούν οι διαδικασίες στο Δήμο Πύργου

Έτοιμος, να καταθέσει αίτηση χρηματοδότησης για τη λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων, είναι ο Δήμος Πύργου, στην προσπάθεια του να διαχειριστεί  το σοβαρό αυτό θέμα.

Ήδη, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, έχει γίνει κατανομή 15.000 ευρώ από τα έσοδα του Δήμου για την στείρωση, τη διατροφή αλλά και την πιλοτική εφαρμογή προγράμματος ανάπτυξης ταϊστρών σε διάφορα σημεία της πόλης. Το ποσό αυτό, αποτελεί το 30% που απαιτείται να δοθεί από το δήμο για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα χρηματοδότησης καταφυγίων του υπουργείου Ανάπτυξης που θα αναλάβει το 70%.

Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή, βρίσκεται σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας, ο οποίος και παρέχει δωρεάν νομική στήριξη στο Φιλοζωικό Σύλλογο για τον αναγκαίο έλεγχο της προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί με το δήμο.

Με την ΚΥΑ «Καθορισμός των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χρηματοδότησης Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους και έγκριση των σχετικών πιστώσεων έτους 2016» (ΦΕΚ Β΄ 2082/06-07-2016) και την Εγκύκλιο που απέστειλε το ΥΠΑΑΤ σε όλους τους αρμόδιους φορείς στις 15-07-2016, καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την χρηματοδότηση Δήμων και Συνδέσμων Δήμων (φορείς), με σκοπό τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης των ζώων αυτών, δηλαδή την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση, την καταγραφή, την από-παρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), τη διατροφή τους, την υιοθεσία ή την επανένταξη τους.

Σημειώνεται ότι, η χρηματοδότηση αφορά μόνο τους Δήμους και τους Συνδέσμους Δήμων, οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος