FOLLOW US: facebook twitter

Μάκης Μπαλαούρας: Αποζημιώσεις για πλημμύρες-ανεμοστρόβιλο στην Ηλεία

Ημερομηνία: 13-11-2017 | Συντάκτης:

Για τις φυσικές καταστροφές του 2016-δηλώσεις Μάκη Μπαλαούρα

Από το γραφείο του Βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα μας ενημέρωσαν ότι ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπόγραψε την Παρασκευή αποφάσεις για αποζημιώσεις σε επαγγελματίες, για φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν στην Ηλεία κατά το διάστημα 2015-16.

Συγκεκριμένα:

  1. Πλημμύρες στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κυρίως στη Βάρδα, τον Οκτώβριο 2015. Αφορά 43 δικαιούχους που υπέβαλαν δικαιολογητικά.
  2. Πλημμύρες και ανεμοστρόβιλος Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2016 στον Νομό.

Αρκετοί πολίτες απορρίφθηκαν από τους ελέγχους γιατί δεν κατέθεσαν εγκαίρως δικαιολογητικά.

Ο Βουλευτής κ. Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε ότι, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, θα εισηγηθεί και θα παρακολουθήσει την επανεξέταση περιπτώσεων όπου υπήρξε απώλεια δικαιολογητικών.

Σημειώνουμε ότι, παρά τις πιέσεις μας, καθώς και επαγγελματικών φορέων της Ηλείας, οι όντως μεγάλες καθυστερήσεις δεν οφείλονται στη Κυβέρνηση.

Ο Υπουργός, μόλις επέστρεψε από το πρόσφατο Eurogroup, τις υπόγραψε αμέσως. Ευχόμαστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν άμεσα από τους εντεταλμένους φορείς.

Πάντως, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, πρέπει να βάλουν μπροστά ενέργειες για αντιπλημμυρικά έργα, προκειμένου να μη καταστρέφονται περιουσίες και να σπρώχνουν ανθρώπους στο περιθώριο. Η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός, όπως και σε παρόμοιες καταστάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος