FOLLOW US: facebook twitter

Μάκης Μπαλαούρας: «Άλαλα τα χείλη των υπονομευτών»

Ημερομηνία: 07-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Επιλογές από τρεις συνεντεύξεις σε ρ/σ Αθήνας*

Στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», στον Στάθη Σχινά, ο Μ. Μπαλαούρας είπε ότι η αντιπολίτευση και ειδικότερα η ΝΔ «έχουν χάσει τη λαλιά τους» με όσα έχει καταφέρει η κυβέρνηση. Ο βουλευτής χαρακτήρισε σοβαρό θεσμικό και πολιτικό ατόπημα τα όσα δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή, στην προσπάθειά του να βγάλει αφερέγγυο το Μοσκοβισί και να υποβιβάσει την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ βρίσκεται σε σύγχυση, απομονώνεται από όλες τις φίλιες δυνάμεις της στο εξωτερικό» συμπέρανε ο βουλευτής, ενώ δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να παράξει πολιτική και τελικά να βοηθήσει τη χώρα, σημειώνοντας πως «στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και το ΠΑΣΟΚ».

Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

Στη Γιάννα Παπαδάκου στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89, ο βουλευτής απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει κίνδυνος να ρίξει ο Π. Καμμένος τη κυβέρνηση, είπε: «Η θέση του κ. Καμμένου είναι ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει ως το Σεπτέμβρη του 2019. Δηλαδή δεν ρίχνει την κυβέρνηση. Τα έχουμε ξαναπεί. Οι  ΑΝ.ΕΛ. δε θέλανε τη συμφωνία για το Μακεδονικό από την αρχή. Είναι γνωστές οι διαφωνίες. Η συμφωνία με τους ΑΝΕΛ ήταν σε δύο σοβαρά, κρίσιμα ζητήματα. Το ένα ήταν να βγάλουμε τη χώρα από το Μνημόνιο, πράγμα  που επίκειται στις 21 Αυγούστου, και το δεύτερο ήταν να χτυπήσουμε τη διαφθορά, ζήτημα που έχει παλευτεί, έχουμε μεγάλες δυσκολίες, αλλά προχωράμε. Επομένως δεν είχαμε μία συμφωνία ευρύτερη. Η συμφωνία αφορούσε μόνο αυτές τις δύο πλευρές.»

Η περικοπή των συντάξεων

Ως προς τη ματαίωση της περικοπής των συντάξεων, επανέλαβε ότι «η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου έγιναν επειδή δεν έκλεινε η δεύτερη αξιολόγηση. Το επιχείρημα ήταν ότι δε θα πιάναμε τα πλεονάσματα και δε θα είχαμε ανάπτυξη. Οι λόγοι που είχε επικαλεστεί το ΔΝΤ κατέπεσαν. Άρα ξαναμπαίνει στο τραπέζι. Αυτό υπονόησε ο Μοσκοβισί, γεγονός που προκάλεσε πανικό στη ΝΔ. Προσπαθούμε να μην περικοπούν οι συντάξεις. Ξέρουμε να παλεύουμε, ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε, ξέρουμε να διεκδικούμε.»

Σχετικά με τη συμφωνία για το προσφυγικό ανέφερε ότι στόχος είναι είναι να γίνεται η συνένωση των οικογενειών. «Αυτή τη στιγμή τα νησιά είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα. Μέχρι τώρα δε μας αφήνανε να μετακινήσουμε μετανάστες προς την ενδοχώρα. Τώρα θα μπορούμε.»

Η πορεία μετά το μνημόνιο

Στους Μπ. Κούτρα και Ν. Φελέκη στο ΘΕΜΑ 104,6, ο Μπαλαούρας απαρίθμησε τα πέντε ζητήματα που έθεσε ο Μοσκοβισί:

1. Η Ελλάδα θα εισέλθει στην κανονικότητα.

2. Δε υπάρχει  μνημόνιο ούτε κρυπτομνημόνιο

3. Η Ελλάδα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό εξάμηνο. «Το ευρωπαϊκό εξάμηνο, επειδή συμμετέχω κι εγώ σαν πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, μαζί με άλλους ομολόγους μου, συζητάμε τα προβλήματά κάθε χώρας σε σχέση με την ΕΕ. Εγώ πήγαινα στο Ευρωκοινοβούλιο, μιλούσα, έλεγα τα δικά μας προβλήματα, αλλά δε μας αφορούσε άμεσα γιατί ήμασταν σε πρόγραμμα. Τώρα και η χώρα μας θα είναι σαν κάθε χώρα της ΕΕ.»

4. Θα υπάρχει μεταμνημονιακή παρακολούθηση, αλλά δε θα αφορά επιβολή νέων μέτρων.

5. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της υλοποιώντας τη δικιά της αναπτυξιακή στρατηγική.

Για το δημοψήφισμα του 2015 είπε ότι χάρη στο αποτέλεσμά του ενισχύθηκε η διαπραγματευτική θέση μας και πρόσθεσε: «Στη ζωή υπάρχουν νίκες και ήττες με τις μεγάλες νίκες να έρχονται μετά από ήττες. Εμείς ηττηθήκαμε το καλοκαίρι του 2015 αλλά θέλαμε ένα μεγάλο όπλο, όπως το δημοψήφισμα. Ο λαός να είναι δίπλα σε μια κυβέρνηση που διεκδικεί».

Και κατέληξε: «Από εδώ και πέρα θα είναι «Άλαλα τα χείλη των υπονομευτών».

*Oι συνεντεύξεις του Μ. Μπαλαούρα στο: www.makisbalaouras.gr  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος