FOLLOW US: facebook twitter

Μάθημα γευσιγνωσίας διαφήμιση για το ελαιόλαδό μας

Ημερομηνία: 01-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

papadopoulos-mathima-diafimisi-elaiolado-elaia-papadopoulos2

Συνεχίζεται η συνεργασία της «Έλαια Παπαδόπουλος» με το Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ

Σε μια εξαιρετική κίνηση – διαφήμιση για την Ηλεία και το ποιοτικό ελαιόλαδό της, έχει προβεί η εταιρία «Έλαια Παπαδόπουλος». Για τρίτη χρονιά φέτος συνεχίζει τη συνεργασία στον τομέα της γευσιγνωσίας αλλά και της παρουσίασης του τρόπου με τον οποίο παράγεται το ελαιόλαδο με έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

papadopoulos-mathima-diafimisi-elaiolado-elaia-papadopoulos6

Το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, περίπου 40 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου του Πόρτλαντ που συμμετέχουν σε ειδικό πρόγραμμα σε συνεργασία με κολέγιο της Αυστρίας για την γνωριμία με την Ευρωπαϊκή κουλτούρα, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Έλαια Παπαδόπουλος» και ξεναγήθηκαν από τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του. Παρακολούθησαν βήμα – βήμα την διαδικασία παραγωγής και στη συνέχεια δοκίμασαν δείγματα διαφορετικών ελαιόλαδων από κακής ποιότητας έως το καλύτερο έξτρα παρθένο, πλούσιο σε ευεργετικές φαινόλες. Οι φοιτητές κατάφεραν να διαμορφώσουν άποψη και να ξεχωρίσουν τις διαφορετικές ποιότητες του ελαιόλαδου, λαμβάνοντας έτσι ένα σημαντικό μάθημα για ένα προϊόν που χρησιμοποιούν καθημερινά στη διατροφή τους.

papadopoulos-mathima-diafimisi-elaiolado-elaia-papadopoulos5

Ο Dr. Rene Horcicka διευθυντής του πολιτιστικού προγράμματος Πόρτλαντ στην Αυστρία, σε δηλώσεις του μίλησε για αυτή την εκπαιδευτική εμπειρία. «Ήταν μια εξαιρετική παρουσία και οι μαθητές πραγματικά διασκέδασαν, τους άρεσε πολύ και αυτά που έμαθαν για το ελαιόλαδο και τη γευσιγνωσία. Νομίζω πως μετά από μια εβδομάδα με ξεναγήσεις στην Πελοπόννησο, αυτό ήταν το highlight της εκδρομής με μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό που μας άρεσε πέρα από τις ομορφιές της περιοχής και τα έθιμα είναι το ότι είδαμε μέσα σε ένα τέτοιο χώρο πως γίνεται η παραγωγή και όλη η διαδικασία για το ελαιόλαδο».

papadopoulos-mathima-diafimisi-elaiolado-elaia-papadopoulos

Η Σάνον φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Πορτλαντ από την Αριζόνα, ανέφερε ότι «… μου άρεσε πολύ η γευσιγνωσία ελαιόλαδου, έχω κάνει γευσιγνωσία κρασιού, αλλά ήταν πραγματικά ενδιαφέρον γιατί δεν ήξερα πως υπάρχουν τόσοι τύποι ελαιόλαδου και διαφορετικές ποιότητες. Δεν ήξερα τίποτα για αυτό και ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα εμπειρία. Θα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ήδη έχω μιλήσει στον πατέρα μου, μου αρέσουν πολύ το φαγητό και οι άνθρωποι».

papadopoulos-mathima-diafimisi-elaiolado-elaia-papadopoulos3

Διαφήμιση για τη χώρα μας και το ελαιόλαδο

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος μιλώντας για την προσπάθεια που κάνει τα τελευταία τρία χρόνια σε αυτό τον τομέα του τουρισμού που συνδυάζει ένα κορυφαίο αγροτικό προϊόν όπως το ελαιόλαδο με την εκπαίδευση, τόνισε πως

papadopoulos-mathima-diafimisi-elaiolado-elaia-papadopoulos1

«… προσπαθούμε από την πλευρά μας να τους ταξιδέψουμε στο χώρο του ελαιόλαδου και να τους δείξουμε πως παράγεται, να τους μάθουμε πως να ξεχωρίζουν ένα ποιοτικό ελαιόλαδο από ένα κακής ποιότητας. Η ανταπόκριση είναι πολύ καλή και μάλλον θα έχουμε καινούργιες συνεργασίες και με άλλα πανεπιστήμια. Το ενδιαφέρον που δείχνουν από αυτή την ηλικία είναι πολύ σημαντικό και όταν μάθουν σε ένα καλό λάδι, σίγουρα θα ζητούν ένα καλό λάδι και στη χώρα τους και όπου βρίσκονται. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα γιατί παράγουμε από τα καλύτερα ελαιόλαδα και αυτός είναι ο σκοπός μας να το προβάλλουμε προς τα έξω». Μιλώντας για την τελευταία φάση του «μαθήματος» αυτή της γευσιγνωσίας ανέφερε ότι «…ξεκινήσαμε από κάποια ελαιόλαδα κακής ποιότητας που κυρίως δοκιμάζουν ή χρησιμοποιούν στη χώρα τους. Φτάσαμε σε ένα πολύ καλό ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας για να καταλάβουν ποιες είναι οι διαφορές. Έχουμε πετύχει το στόχο μας από τη στιγμή που οι περισσότεροι έχουν καταλάβει ποιο είναι το καλό ελαιόλαδο και πλέον ένα τέτοιο προϊόν θα προτιμούν και στη χώρα τους».

papadopoulos-mathima-diafimisi-elaiolado-elaia-papadopoulos4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος