FOLLOW US: facebook twitter

Μάγεψε ο Κώστας Χατζής στο Κάστρο Χλμεούτσι

Ημερομηνία: 21-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Κορυφαία συναυλία από ένα κορυφαίο τραγουδοποιό

«Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει» τραγούδησε ο Κώστας Χατζής το βράδυ της Παρασκευής ανάμεσα στα άλλα σπουδαία τραγούδια του και αποθεώθηκε από το κοινό που σιγοψιθύριζε μαζί του τους στίχους στο Κάστρο Χλεμούτσι, στην συναυλία που έδωσε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Μια πραγματικά ατμοσφαιρική βραδιά, σε έναν υπέροχο χώρο πολιτισμού, στο επιβλητικό και φωτισμένο εξαιρετικά Κάστρο Χλεμούτσι, όπου η ιδιότυπη βραχνή φωνή του λαϊκού τροβαδούρου Κώστα Χατζή που καταφέρνει να επικοινωνεί με το κοινό με έναν μοναδικό τρόπο, δημιούργησε απλά μια μαγεία!

Ο κορυφαίος τργουδοποιός ερμήνευσε όπως πάντα με την κιθάρα του, μεγάλες διαχρονικά επιτυχίες του, τραγούδια κλασικά κυρίως μπαλάντες,  που φέρουν αποκλειστικά τη δική του σφραγίδα,  μεταφέροντας τον κόσμο σε μιαν άλλη εποχή, για πολλούς ήταν η εποχή της νιότης τους. Απ’ το Αεροπλάνο», «Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά η μοναξιά τους παγώνει», «Δε βαριέσαι αδελφέ», «Κι ύστερα», «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και τόσα άλλα, που τραγουδούσε και όλος ο κόσμος μαζί του. Ένα μουσικό ταξίδι, γεμάτο λυρισμό και ευαισθησία, μέσα από στίχους που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Τον Κώστα Χατζή, τον μύθο του ελληνικού τραγουδιού, συνόδεψαν οι τραγουδίστριες Μαρία Αλεξίου και Αντωνία Χατζίδου ενώ την ορχήστρα διηύθυνε ο γνωστός μαέστρος Γιώργος Παγιάτης στο πιάνο.

Τον Κώστα Χατζή, βράβευσαν στο περιθώριο της συναυλίας για την μεγάλη του προσφορά και παρουσία στο ελληνικό τραγούδι, εκ μέρους του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης και του Φεστιβάλ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Χάρδας και εκ μέρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας – στο πλαίσιο της κοινής διοργάνωσης εκδηλώσεων «ο πολιτισμός ενώνει» ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Βούκανος, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του για την εμφάνισή του στο Κάστρο Χλεμούτσι. Ο χώρος στο Χλεμούτσι ήταν κατάμεστος και ο κόσμος έφυγε γεμάτος και ικανοποιημένος…

Φωτογραφίες: Ανδρέας Μίγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος