FOLLOW US: facebook twitter

Λ. Αριστειδόπουλος: «Θέτουν σε κίνδυνο την υλοποίηση της Πατρών-Πύργου»

Ημερομηνία: 23-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

aristeidopoulos2

Οι πρωτοβουλίες της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας για αλλαγή της χάραξης

 Σε κίνδυνο θέτουν την υλοποίηση της Πατρών-Πύργου, πρωτοβουλίες της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας για αλλαγή της χάραξης, επισημαίνει ο περιφερειακός σύμβουλος Λάμπης Αριστειδόπουλος τονίζοντας:

“Κάθε νέο διευρωπαϊκό δίκτυο (αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου) που αιτείται την χρηματοδότηση από συγχρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ), προκειμένου να λάβει την έγκριση της Ε.Ε. απαιτείται να έχει ολοκληρωμένο φάκελο με τις απαιτούμενες ωριμάνσεις (μελέτες , εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις, μελέτη κόστους- οφέλους κ.λ.π.).

Παράλληλα, πρέπει να αποδεικνύεται ότι είναι ολοκληρωμένο- λειτουργικό και ασφαλές. Οποιαδήποτε αλλαγή στον προς έγκριση φάκελο (αλλαγή χάραξης), εκτός του ότι αυξάνει σημαντικά τον προϋπολογισμό , δημιουργεί παράλληλα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, προκειμένου να ολοκληρωθούν και να ωριμάσουν οι νέες μελέτες και οι νέες εγκρίσεις (περιβαλλοντικές κλπ.) και να αποσταλούν στα ευρωπαϊκά όργανα για τη σχετική έγκριση, με πιθανότερο αποτέλεσμα η Ε.Ε. να μπλοκάρει το έργο και τελικά να ματαιωθεί οριστικά.

Το αίτημα για χρηματοδότηση, της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας για την αλλαγή της χάραξης, προς τους δήμους Δυτικής Αχαΐας και Πατρέων, προκειμένου να πιέσουν το Υπουργείο Υποδομών και να προσφύγουν νομικά στα κοινοτικά όργανα, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο ματαίωσης ενός ζωτικής σημασίας έργου για την περιοχή μας αλλά και την Αχαΐα.

Κανένας Ευρωπαϊκός οργανισμός ή φορέας δεν μας παίρνει στα σοβαρά όταν ενώ βρισκόμαστε στο στάδιο των δημοπρατήσεων του έργου, εμείς αιτούμεθα την αλλαγή της μελέτης και της χάραξης. Σε μία τέτοια περίπτωση το πιθανότερο είναι να θέσει σε προτεραιότητα ένα άλλο έργο κάποιας άλλης περιοχής.

Όλοι λοιπόν πρέπει να αντιληφθούμε ότι αποτελεί ζωτικής σημασίας έργο υποδομής για την ασφάλεια και για την αναπτυξιακή προοπτική, και του νομού μας αλλά και της γειτονικής μας Αχαΐας, και από κοινού να διεκδικήσουμε το αυτονόητο χωρίς αλλαγές στον υφιστάμενο προς έγκριση φάκελο στην Ε.Ε.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος