FOLLOW US: facebook twitter

Λύκειο Ελληνίδων Πύργου-Χαραλάμπεια 2017: «Θα τραγουδήσω αγαληνά τώρα του βράδυ, βράδυ…..»

Ημερομηνία: 03-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

xaralampeia-lukeio-ellinidwn

Το Σάββατο 11 Φλεβάρη η κορυφαία μουσικοχορευτική παράσταση στο συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας

Στη μαγευτική Θράκη, μια πανάρχαια περιοχή του Ελληνισμού, είναι αφιερωμένα τα «Χαραλάμπεια», η κορυφαία μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου που φέτος συμπληρώνουν τα 20 χρόνια. Η σπουδαία αυτή εκδήλωση με τίτλο «Θα τραγουδήσω αγαληνά τώρα του βράδυ, βράδυ…»  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Διοικητήριο) στον Πύργο.

Η Μεγάλη Χορευτική Ομάδα, οι Έφηβοι και τα τμήματα ενηλίκων θα χορέψουν και τα τραγουδήσουν, με παραδοσιακές φορεσιές από το Καβακλί, τους Μεταξάδες, τους Μάρηδες κλπ, όλες τις περιοχές της Θράκης: τη δυτική Θράκη, αλλά και την ανατολική και τη βόρεια που ανήκουν πια στη Τουρκία και τη Βουλγαρία αντίστοιχα.

Η δυτική Θράκη, που είναι το μικρότερο τμήμα της και ανήκει στην Ελλάδα, ορίζεται από το Νέστο δυτικά και τον Έβρο ανατολικά. Ο Έβρος, το φυσικό σύνορο της χώρας μας, με την πλούσια ομορφιά του, θα παρουσιαστεί με χορούς από τους Μεταξάδες, τους Μάρηδες και τους Ασβεστάδες. Η ανατολική Θράκη, περιοχή της Τουρκίας ανατολικά του Έβρου, με χορούς από τη Σηλυβρία, τη Μακρά Γέφυρα, το Μικρό και Μεγάλο Ζαλούφι και την Κεσσάνη. Η βόρεια Θράκη –Ανατολική Ρωμυλία- το πιο μεγάλο τμήμα της που ανήκει στη Βουλγαρία, περιοχή που εκτείνεται από τη Ροδόπη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, θα παρουσιαστεί με χορούς και δρώμενα από το Μοναστήρι, το Καβακλί, τη Μπάνα και το Μπογιαλίκι.

Η χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου θα τραγουδήσει τραγούδια από αυτές τις περιοχές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του ΛΕΠ υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερο τους ευατό για ακόμα μια φορά, να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να χαρούν την παράδοση, άλλης μιας περιοχής του Ελληνισμού, μακρινής ίσως για εμάς αλλά πάντα αγαπημένης!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος