FOLLOW US: facebook twitter

Λιντσάρισαν τον δολοφόνο της Δώρας στην Ευελπίδων

Ημερομηνία: 09-11-2017 | Συντάκτης:

Συγγενείς της αδικοχαμένης 32χρονης εφοριακού και πολίτες κατά την μεταφορά του 58χρονου στα δικαστήρια

Λιντσάρισαν και ξυλοκόπησαν άγρια χθες το πρωί στην Ευελπίδων, οι συγγενείς της 32χρονος εφοριακού Δώρας Ζέμπερη αλλά και πολίτες, τον κατηγορούμενο για την δολοφονία της ενώ μεταφερόταν στα δικαστήρια.

Το εξαγριωμένο πλήθος επιτέθηκε παρά τον κλοιό που είχαν κάνει γύρω του οι αστυνομικοί στον φερόμενο ως δολοφόνο της και τον ξυλοκόπησαν. Με μεγάλη δυσκολία οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο για να αποχωρήσουν.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην Ευελπίδων θύμιζαν αρχαία τραγωδία. Την ίδια ώρα η μητέρα του θύματος φώναζε με λυγμούς «θάνατος στον δολοφόνο» και λιποθύμησε στον ανακριτή  ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον πατέρα ο οποίος έλεγε συνεχώς «Αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου». Τον αποφυλάκισαν και σκότωσε την αδερφή μου», ούρλιαζε ο αδερφός της .

Ο δολοφόνος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Eυελπίδων λίγο μετά τις 11:00 το πρωί. Κατά την προσαγωγή του στον κτίριο 9 των δικαστηρίων ο κόσμος τον αποδοκίμασε έντονα και προσπάθησε να του επιτεθεί με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον φυγαδεύσουν.

Ο κατά ομολογία του δολοφόνος της 32χρονης Δώρας ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί.

Τι είπε στην ομολογία του

Στην ομολογία του στους αστυνομικούς  ο  φερόμενος ως δολοφόνος Ε.Σ, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το σκηνικό του θανάτου
. «Πήγα στο νεκροταφείο για να κλέψω. Την είδα τυχαία και την πλησίασα. Έβγαλα το μαχαίρι και την απείλησα να μου δώσει την τσάντα. Εκείνη αντέδρασε και δεν άφηνε την τσάντα.

Την τραβάγαμε και οι δύο. Αντέδρασε. Τη χτύπησα με το μαχαίρι αρκετές φορές δεν θυμάμαι πόσες. Άρπαξα την τσάντα και έφυγα. Πήγα στην Ομόνοια και σε ένα μαγαζί πούλησα το κινητό για 20 ευρώ. Η τσάντα μέσα δεν είχε χρήματα.

Είχε μόνο πέντε ευρώ» είπε στους αστυνομικούς ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη και όπως αποκαλύπτει ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας συνήγορος του πατέρα της 32χρονης: «To dna του δράστη ταυτοποιήθηκε γιατί βρέθηκε σε μια χαρτοπετσέτα στο χώρο του εγκλήματος».

Η κάμερα έδειξε το δολοφόνο

Δεν είχε περάσει ούτε  1,5 ώρα από το φόνο της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στο Β’ Νεκτροταφείο Αθηνών, όταν ο 58χρονος δολοφόνος της εμφανίστηκε σε κατάστημα στην περιοχή της Ομόνοιας προκειμένου να πουλήσει το κλεμμένο κινητό.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη του χάρη στο στίγμα τού κινητού τηλεφώνου της 32χρονης. Συγκεκριμένα, από σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας η συσκευή εντοπίστηκε – αρκετή ώρα μετά τον φόνο-να εκπέμπει για τελευταία φορά στην περιοχή της Ομόνοιας.

Κλιμάκια αστυνομικών μετέβησαν στην οδό Μενάνδρου και έπειτα από επίμονη έρευνα εντόπισαν το μαγαζί στο οποίο ο 58χρονος πούλησε τη συσκευή. Ηλεγξαν το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας και «απομόνωσαν» τη φωτογραφία του υπόπτου, ο οποίος στη συνέχεια ομολόγησε την πράξη του. Τη φωτογραφία αποκάλυψε χθες η Καθημερινή.

Αμέσως μετά, συγκροτήθηκαν ειδικές ομάδες για τον βρουν και να τον συλλάβουν. Απαιτήθηκε έρευνα δέκα ημερών, προκειμένου οι αστυνομικοί να τον εντοπίσουν το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Ριζούπολης, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σπίτι της άτυχης εφοριακού.

Ως κίνητρο της δολοφονίας φέρεται να είναι η ληστεία. Ωστόσο, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 58χρονος πούλησε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο για 20 ευρώ, καθώς και ότι μέσα στην τσάντα της η 32χρονη είχε το χρηματικό ποσό των μόλις 5 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος