FOLLOW US: facebook twitter

Λεχαινά: Τίμησαν τον Ηλείο Μακεδονομάχο Χρήστο Πραντούνα

Ημερομηνία: 27-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ένας σπουδαίος αγωνιστής στον Μακεδονικό Αγώνα, ο Χρήστος Πραντούνας από τα Λεχαινά, έπεσε ηρωικά για την ελληνικότητα της Μακεδονίας πριν από 111 χρόνια, στα τέλη Απριλίου 1906.

Τον ηρωικό Ανθυπίλαρχο που έμεινε στην Ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα με το αγωνιστικό ψευδώνυμο «Καπετάν Καψάλης» τίμησε και φέτος η γενέτειρά του, ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και η Δ.Ε. Λεχαινών το πρωί της περασμένης Κυριακής, με την συμμετοχή εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και δεκάδων πολιτών.

Στο  χώρο της προτομής του Πραντούνα στον κεντρικό δρόμο που φέρει και το όνομα του, απέναντι από το δημαρχείο της πόλης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Επισκόπου Ωλένης συνοδεία των ιερέων των ενοριών των Λεχαινών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, που μίλησε για το χρέος του τόπου να τιμήσει ένα τέκνο του που προσέφερε την ζωή του για την Ελλάδα και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Λεχαινών Γιώργος Γαλάτης.

Στην ζωή και την δράση του Χρήστου Πραντούνα αναφέρθηκε στην ομιλία του ο καθηγητής – φιλόλογος Γιώργος Κουρκούτας. Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών Γιώργος Γαλάτης, ο Υποδιοικητής της 117 ΠΜ Σμήναρχο (Ι) Νικόλαος Κουρουμάνης, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχη (ΤΧ) Κωνσταντίνος Σμυρνής, ο πρόεδρος του ΕΑΑΝ Ηλείας Ζώης Υφαντής.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε η Φιλαρμονική Λεχαινών.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Μίγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος