FOLLOW US: facebook twitter

Λεχαινά: Λήστεψαν και χτύπησαν ηλικιωμένους με καραμπίνα

Ημερομηνία: 17-10-2016 | Συντάκτης:

ilikiwmeni

Αναγνωρίστηκε και συνελήφθη ένα άτομο φερόμενος ως  δράστης

Μια απίστευτη τροπή πήρε υπόθεση ληστείας που συνέβη στις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στο Μοσχονέρι Λεχαινών. Τρεις δράστες εισέβαλαν στο σπίτι – μονοκατοικία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού με την απειλή κυνηγετικού όπλου. Ακινητοποίησαν πρώτα τον 74χρονο που βρισκόταν σε διαφορετικό χώρο από την 78χρονη και άρχισαν να ψάχνουν τα συρτάρια από τα έπιπλα του σπιτιού, ενώ τον χτύπησαν στο πρόσωπο με τα χέρια. Στη συνέχεια αναζήτησαν την ηλικιωμένη, την οποία βρήκαν σε άλλο χώρο του σπιτιού και την χτύπησαν στο κεφάλι, τραυματίζοντάς την, πιθανότατα με το κοντάκι της καραμπίνας. Οι δύο από τους δράστες είχαν καλύψει το πρόσωπό τους με καλσόν, ενώ ο τρίτος όχι. Ήταν όμως γνωστός του ηλικιωμένου που αμέσως τον αναγνώρισε. Οι ληστές βρήκαν το ποσό των 650 ευρώ και στη συνέχεια έφυγαν.

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν οι δύο ηλικιωμένοι

Η 78χρονη ενώ ξεπέρασε το αρχικό σοκ της επίθεσης κατάφερε έστω και αιμόφυρτη να ενημερώσει περίπου στις 4 τα ξημερώματα έναν ανιψιό της που με τη σειρά του κάλεσε τις αστυνομικές αρχές. Λόγω της κατάστασής τους οι δύο ηλικιωμένοι στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Πύργου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και τη νοσηλεία τους.

Ο ηλικιωμένος μιλώντας στους αστυνομικούς δήλωσε πως αναγνώρισε τον ένα από τους δράστες, αυτόν που δεν φορούσε καλσόν, τον οποίο και κατονόμασε. Λίγο μετά τις εφτά το πρωί σε μια κοινή επιχείρηση των αστυνομικών του Α.Τ. Λεχαινών, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ο φερόμενος δράστης ηλικίας 55 ετών συνελήφθη κοντά στο σπίτι του στα Λεχαινά. Ο ίδιος όμως, δεν παραδέχθηκε την πράξη του. Οι άλλοι δύο δράστες αναζητούνται…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος