FOLLOW US: facebook twitter

Λευκοχώρι Γαστούνης: Σε κλίμα κατάνυξης το προσκύνημα στην Αγία Υπομονή

Ημερομηνία: 03-05-2017 | Συντάκτης:

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στο Λευκοχώρι Γαστούνης με αφορμή την παρουσία της Τιμίας Κάρας της Αγίας Υπομονής από την Κορινθία στην Ηλεία.Το χωριό γιόρτασε για τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου και το απόγευμα της Πρωτομαγιάς με λαμπρότητα και τιμές και σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας οι κάτοικοι της περιοχής υποδέχθηκαν την Τιμία Κάρα της Αγίας Υπομονής, με τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και την άδεια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονυσίου.

Η Αγία Υπομονή υπήρξε η Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου Ελένη Δραγάση Παλαιολογίνα, σύζυγος του Εμμανουήλ Β’ του Παλαιολόγου και μητέρα των δύο τελευταίων βυζαντινών αυτοκρατόρων Ιωάννη Η΄ Παλαιολόγου και του Κωνσταντίνου ΙΑ’ Δραγάση Παλαιολόγου.

Στις εκδηλώσεις χοροστάτησαν το απόγευμα της Δευτέρας ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος συνοδεία πολλών ιερέων του νομού. Παρόντες επίσης ο Αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Κορίνθου Αρκάδιος που συνόδευσε και την Ιερή Κάρα και ο Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος της Ι.Μ. Ηλείας.Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος