FOLLOW US: facebook twitter

Λαός και Κολωνάκι

Ημερομηνία: 02-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Αν από κάποιο περίεργο παιχνίδι της μοίρας τύχει και βρεθεί ποτέ ένας αγνός επαρχιώτης να ψωνίζει στην πρωτευουσιάνικη λαϊκή του Κολωνακίου, θα φρίξει. Μάλιστα κύριε! Στο πολύ «high» Κολωνάκι της πάλαι ποτέ (υποτιθέμενης) αστικής τάξης της χώρας, με τις προπατορικές περιουσίες και τα κληρονομικά δικαιώματα, η λαϊκή αγορά που στήνεται κάθε Παρασκευή επί της οδού Ξενοκράτους δεν είναι μόνο ασύγκριτα ακριβή, είναι και ποιοτικά πάμπτωχη.

Πρόκειται ενδεχομένως για την χειρότερη υπαίθρια αγορά στην Ελλάδα. Κι όμως, όλοι οι Κολωνακιώτες (κατ’ ακρίβειαν οι αλλοδαποί υπηρέτες τους) ψωνίζουν χαμογελώντας και γενικώς δείχνουν ικανοποιημένοι με τα προϊόντα. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Εδώ στην ίδια γειτονιά υπάρχει κρεοπωλείο που πουλάει ψοφίμια έναντι χρυσού. Τα λάχανα και οι ντομάτες θα τους πείραζαν;

Αυτό που έχει σημασία είναι το mentalité. Βλέπετε, στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρει αν τους λένε Κολωνακιώτες, Κηφισιώτες ή Μυκονιάτες. Το ίδιο κάνει, αφού κάποιοι εξ’ αυτών και συγκεκριμένα τα πιο «χοντρά» πορτοφόλια, πλήρωσαν από τρία έως και δέκα χιλιάρικα (!), για να παρακολουθήσουν την (ο θεός να την κάνει) μουσική σύμπραξη του Eros Ramazzoti με τον Αντώνη τον Ρέμο. Ωστόσο, το αδιανόητο δεν είναι να δίνονται τόσα χρήματα για μία συναυλία σε μία περίοδο ύφεσης και ακραίας φτωχοποίησης. Εξάλλου, αυτοί που τα έδωσαν είναι ζάμπλουτοι και έχουν το δικό τους γιοτ καθώς και το δικό τους «φτωχικό» στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων.

Το τραγικό είναι ότι έδωσαν τέτοια ποσά για ένα σαμπανιζέ στο «Nammos», μόνο και μόνο για να ακούσουν τον Ρέμο. Αν υπό τις ίδιες συνθήκες πλήρωναν για να ακούσουν έναν ζωντανό θρύλο σαν τον Stevie Wonder ή οποιονδήποτε αυτού του μεγέθους, θα το καταλάβαινα, αν και δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλάβαιναν οι ίδιοι την μουσική. Διότι παρά τις πολυτέλειες και τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν καταχωνιάσει σε λογαριασμούς, θυρίδες και θησαυροφυλάκια, κατά βάθος παραμένουν το ίδιο αδαείς και εντέλει το ίδιο αξιοθρήνητοι με τους χιλιάδες που κυκλοφορούν εκεί έξω.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος