FOLLOW US: facebook twitter

Λαϊκή αγορά Αμαλιάδας: Ζητούμενο η συναίνεση και η ηρεμία

Ημερομηνία: 03-12-2016 | Συντάκτης:

panagiotopoulos

Συνέντευξη τύπου του αντιδημάρχου Ήλιδας Νώντα Παναγιωτόπουλου

Μήνυμα συναίνεσης και χαμηλών τόνων στην αντιπαράθεση που κυριαρχεί τις τελευταίες εβδομάδες στο θέμα της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας θέλησε να στείλει χθες με συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Νώντας Παναγιωτόπουλος. Ζήτησε να μην υπάρξουν εντάσεις σήμερα το πρωί στο χώρο της λαϊκής αγοράς και τα μέλη των σωματείων να μπουν κανονικά, αφήνοντας κατά μέρος τις όποιες διαφορές υπάρχουν. Άλλωστε σχολίασε πως αμέσως μετά την παραλαβή του έργου σε λίγο καιρό, ο δήμος θα προβεί στις αλλαγές που έχουν προταθεί σε ότι αφορά τα στέγαστρα που έχουν τοποθετηθεί και αποτελούν το κύριο αντικείμενο της αντιπαράθεσης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε πως με απόφαση του ΔΣ Ήλιδας επικαιροποιήθηκαν προηγούμενες αποφάσεις που αφορούν στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στο φυσικό της χώρο, δίπλα στο δημοτικό στάδιο Αμαλιάδας. «Θέλω να καταστήσω σαφές στους συμπολίτες μας και κυρίως σε αυτούς που κατοικούν γύρω από τους χώρους που διεξαγόταν η λαϊκή στους δρόμους, ότι πλέον η λαϊκή θα γίνεται μέσα στο φυσικό της χώρο» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος που κάλεσε τα μέλη των σωματείων να δείξουν κατανόηση…

laiki-mikropolites-apergia

«Μεταξύ μας δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση»

 «Επίσης καλώ και τους εκπροσώπους των σωματείων, τους φίλους κατά τα άλλα να δείξουν κατανόηση και να καταλάβουν ότι μεταξύ μας δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση, δεν υπάρχουν δύο ομάδες που συγκρούονται. Από τη μεριά τους διεκδικούν τα δικαιώματά τους με τον τρόπο που οι ίδιοι κρίνουν και από την άλλη και εμείς ως δημοτική αρχή είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος. Τους καλώ και αύριο το πρωί (σ.σ. σήμερα) – ο δήμος έχει διάθεση έως την τελευταία στιγμή να βρεθεί λύση – τους καλώ να μπουν στη λαϊκή αγορά με τις διατυπώσεις που έχουμε αναφέρει και να μη δημιουργηθεί κανένα έκτροπο. Η δημοτική αρχή δεν θέλει καμία αντιπαράθεση, ούτε με τους ίδιους, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι όμως να σεβαστούμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες. Τους καλώ ήρεμα και με καλή διάθεση αύριο δεν θέλω να δημιουργηθεί καμία διατάραξη της τάξης στο σημείο αυτό» τόνισε ο αντιδήμαρχος. Επίσης σημείωσε πως επειδή πολλοί πωλητές έχουν λάβει άδειες για τις θέσεις τους, καλό είναι να μην υπάρξει αντιπαράθεση με αυτούς και να μην παρεμποδιστούν να πάνε στις θέσεις τους. «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διεκδικεί αυτά που νομίζει με τον τρόπο που ο ίδιος κρίνει και βέβαια πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Ερωτηθείς ο κ. Παναγιωτόπουλος αν σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι του δήμου θα βρεθούν στο χώρο, απάντησε αρνητικά και σχολιάζοντας την παρουσία την πρώτη φορά τόνισε πως δεν πήγαν οι αιρετοί να επιβάλουν μέτρα, αλλά η παρουσία τους να καταδείξει την ηρεμία που έπρεπε να επικρατήσει. Συμπλήρωσε πως ο δήμος δεν είναι διωκτική αρχή και δεν απειλεί κανέναν. Ζητούμενο είναι το κλίμα συναίνεσης. Σε ότι αφορά τον αριθμό των μικροπωλητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για θέση στην ανανεωμένη λαϊκή, σχολίασε πως δεν υπήρξε καμία μεταβολή από την περασμένη εβδομάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος