FOLLOW US: facebook twitter

Λατρεία για τον Γιάννη Πάριο στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 20-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

parios-floka

Αναμφισβήτητα αποτέλεσε το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός του φετινού καλοκαιρίου. Η παρουσία του Γιάννη Πάριου στην Αρχ. Ολυμπία ύστερα από εννέα χρόνια και πάλι για το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, στην έναρξη της μίνι καλοκαιρινής περιοδείας του, έκανε πολλούς να περιμένουν τη στιγμή αυτή στο φετινό καλοκαίρι.

parios-floka4

Σε έναν καταιγισμό ακυρώσεων επίσης μεγάλων συναυλιών, η παρουσία του Γιάννη Πάριου, αποτέλεσε μια όαση στα μουσικά – πολιτιστικά δρώμενα αυτής της σεζόν.

passepartout-floka
passepartout-floka2

Μετά το εξαιρετικό support των «Passepartout», του ηλειακού συγκροτήματος που κέρδισε δίκαια το χειροκρότημα μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό, άνω των 3.000 θεατών, ο Γιάννης Πάριος εμφανίστηκε στη σκηνή ξεκινώντας με το «Δώσε μου λιγάκι ουρανό…» για να αρχίσει να ξετυλίγει με τη μαγεία της φωνής του, τον μακρύ κατάλογο με τα διαλεγμένα τραγούδια μέσα από 45 και πλέον χρόνια λαμπρής καριέρας. Και φυσικά με τραγούδια και από την τελευταία του δουλειά με τίτλο «Έλα μου χαμογέλα μου».

parios-floka2

Οι στιγμές που το κοινό χειροκρότησε μαγεμένο από την φωνή του τροβαδούρου του έρωτα αμέτρητες, όπως και εκείνες που ο Γιάννης Πάριος έδωσε το μικρόφωνο στο κοινό του για να συνεχίσει τα τραγούδια του.

parios-floka3

Δεν ήταν λίγες οι φορές που απότομα με ένα νεύμα έκανε την ορχήστρα να χαμηλώσει για να ακουστεί πως το κοινό ακολουθεί και πίσω από τη φωνή του τραγουδά τις μεγάλες επιτυχίες.

parios-floka6

Ο Γιάννης Πάριος ανέβηκε στη σκηνή περίπου στις δέκα και με ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα ολοκλήρωσε αυτό το υπέροχο μελωδικό ταξίδι μετά τα μεσάνυχτα… Στα τελευταία τραγούδια, όλο και περισσότεροι από το κοινό κατέβηκαν δίπλα στη σκηνή για να βρεθούν κοντά του. Για τον Γιάννη Πάριο αυτό ήταν μια από τις μεγαλύτερες ευχαριστίες… γιατί σε χαλεπούς καιρούς απεδείχθη πως κάποιες αξίες στην τέχνη και στο ελληνικό μουσικό στερέωμα παραμένουν αναλλοίωτες.

parios-floka7

Να σημειώσουμε πως ανάμεσα στο κοινό βρέθηκαν και γνωστοί καλλιτέχνες, που επέλεξαν την Ολυμπία για να δουν την έναρξη αυτής της μίνι περιοδείας – που συνεχίζεται στην Κέρκυρα στις 22 Αυγούστου. Ανάμεσά τους ο Αντύπας, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και η Δέσποινα Ολυμπίου…

parios-floka5


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος