FOLLOW US: facebook twitter

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πύργου: Μουσικοχορευτικό σεργιάνι σε Κοκκινόχωμα, Δεξαμενή και Κούβελο

Ημερομηνία: 19-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

H ετήσια εκδήλωση για την λήξη της χορευτικής περιόδου του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Ηλείων Παράδοσις», πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο Κούβελου. Ήταν η τέταρτη συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του Ομίλου, με τίτλο «Μουσικοχορευτικο σεργιάνι» όπου φέτος ήταν αφιερωμένες στην γειτονιά «Κοκκινόχωμα – Δεξαμενή – Κούβελος».

Το μέλος του Ομίλου, καθηγητής και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Βασίλης Βασιλειάδης, έκανε μια ιστορική αναδρομή στις γειτονιές αυτές. Στο Κοκκινόχωμα που απέκτησε ζωή κυρίως με ανθρώπους που έφυγαν από την Αρκαδία, αναζητώντας μια καλύτερη περιοχή για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους ως κτηνοτρόφοι. Στη Δεξαμενή που αποτέλεσε την πηγή ζωής του Πύργου, αφού από εκεί γινόταν η ύδρευση της πόλης και σήμερα αποτελεί ένα χώρο πολιτισμού.

Στον Κούβελο που παλιότερα χαρακτηριζόταν για τα πολλά νερά  και πηγάδια του και για χρόνια λειτούργησαν εκεί τα παλιά σφαγεία του Πύργου, δίνοντας ψωμί για πολλές οικογένειες. Δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων την αναφορά στην «Μαρμαρένια Βρύση» ένα νεότερο μνημείο της ιστορίας της πόλης και σημείο αναφοράς έως σήμερα. Τμήματα του ομίλου παρουσίασαν δείγματα της τέχνης τους στη ρυθμική, το μοντέρνο και παραδοσιακό χορό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος