FOLLOW US: facebook twitter

Λαμπρές εκδηλώσεις στην Αμαλιάδα για την 28η Οκτωβρίου

Ημερομηνία: 26-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με λαμπρότητα θα εορταστεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και στο Δήμο Ήλιδας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εορτασμού, αύριο Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και στις 11 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Επίσης, απαγγελία ποιημάτων  «Μολών Λαβέ» και «28η Οκτωβρίου 1940» από μαθητές παιδικών σταθμών του Δήμου Ήλιδας και το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη «Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος» από μαθητή της ΣΤ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας.

Ανήμερα του εορτασμού, το Σάββατο, στις 10.30 το πρωί, θα τελεστεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και στις 10.45 επιμνημόσυνη δέση στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δικηγόρος κ. Ντακούλιας Φώτιος και στις 11 θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων.

Η μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.30 στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας (αφετηρία στο 1ο Γυμνάσιο στην οδό Φραγκαβίλλας και τερματισμός στην οδό Κολοκοτρώνη) με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το τμήμα παραδοσιακών χορών του Δήμου Ήλιδας, το Λαογραφικό – Πολιτιστικό σύλλογο «Οι Ρίζες», το Σύλλογο Παραδοσιακού τραγουδιού & χορού «Ο Μοριάς», τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών).

Μετά το πέρας της, θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος