FOLLOW US: facebook twitter

Λακούβα – «δολοφόνος» στην Πύργου – Ολυμπίας

Ημερομηνία: 13-01-2017 | Συντάκτης:

lakouva-dromos-dolofonos-purgos-olympia1

Όλο επισκευάζεται και όλο ανοιχτή είναι

 Φαίνεται πως δεν αργεί η ώρα που θα συμβεί κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο. Πύργου – Ολυμπίας – Τριπόλεως στο ύψος του Στρεφίου. Και δυστυχώς το γράφουμε αυτό με τόσο κυνισμό, καθώς οι αρμόδιοι αδιαφορούν παντελώς για την επισκευή ενός σημείου της οδού που αποτελεί υποψήφιο ύπουλο «δολοφόνο». Ο λόγος για την λακκούβα που υπάρχει στην μεγάλη ευθεία μετά την γέφυρα του Ενιπέα προς το Στρέφι, κοντά στην είσοδο πρατηρίου υγρών καυσίμων. Το βάθος της ξεπερνά τα 30 εκατοστά, το συνολικό μήκος του «σκάμματος» το ένα μέτρο και αν είναι καλυμμένη με νερό, τότε αποτελεί την τέλεια παγίδα για τους οδηγούς. Και να μην σχολιάσουμε πως όλα αυτά συμβαίνουν στο δρόμο, που οδηγεί στην κοιτίδα του Ολυμπισμού και του Πολιτισμού με εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών…

Όσοι κινούνται συχνά στην περιοχή γνωρίζουν το σημείο και την αποφεύγουν τις περισσότερες φορές. Και για να το επιτύχουν αυτό, πρέπει να εισέλθουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, μιας και οι συνθήκες στο συγκεκριμένο σημείο της οδού, δεν αφήνει περιθώριο για άλλους ελιγμούς. Όσοι όμως περνούν σπάνια ή πρώτη φορά αν είναι τυχεροί ίσως να μην πέσουν μέσα. Γιατί αν πέσουν… ένας γερός λογαριασμός τους περιμένει για επισκευές στο όχημά τους. Όσο για την περίπτωση που μπορεί να πέσει εκεί κάποιο δίκυκλο, ο τραυματισμός των αναβατών, είναι εγγυημένος.

lakouva-dromos-dolofonos-purgos-olympia2

Έπεσε στη λακούβα και έσπασε και τα δύο λάστιχα του αυτοκινήτου της

Χθες ένα περιστατικό ήρθε να επαναφέρει ευτυχώς όχι με τραγικό τρόπο την αδιαφορία των υπευθύνων, που πραγματικά μπορεί να κοστίσει σε κάποιον οδηγό πάρα πολλά. Στην προκειμένη περίπτωση μια κυρία που κατευθυνόταν προς τα Μακρίσια, είχε την ατυχία να πέσει στην περιβόητη λακκούβα και να «σπάσει» και τα δύο λάστιχα στην δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου της. Υπό αυτές τις συνθήκες και έχοντας μόνο μια ρεζέρβα διαθέσιμη, το όχημα ακινητοποιήθηκε και χρειάστηκε να πληρώσει αδρά για την επισκευή και αντικατάσταση των δύο ελαστικών… γιατί πολύ απλά δεν μπορεί κάποιος να κλείσει αυτή την λακκούβα.

lakouva-lazaratou-mairi

«Στο σημείο δεν υπήρχε σήμανση και λόγω του νερού δεν φαινόταν η λακκούβα. Μια παγίδα στο δρόμο. Που να φανταστώ ότι κάτω υπάρχει τόσο μεγάλο κενό. Τι να κάνω εγώ τώρα με το αυτοκίνητό μου; Είναι απαράδεκτα να συμβαίνουν αυτά σε μια εθνική οδό…» σχολίασε η οδηγός – θύμα της λακκούβας, Μαίρη Λαζαράτου.

Ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει επιτέλους η απαιτούμενη προσοχή και οι αρμόδιοι θα προβούν τάχιστα στην αποκατάσταση της οδού.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος