FOLLOW US: facebook twitter

Λάμπης Αριστειδόπουλος: Υποχρέωση των φορέων της Αυτοδιοίκησης να προστατεύσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Ημερομηνία: 01-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Μία από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα μας, ειδικά μετά την οικονομική κατάρρευση το 2009, είναι και η αδυναμία χιλιάδων πολιτών (που μειώθηκαν τα εισοδήματά τους ή έχασαν την δουλειά τους) να ανταποκριθούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στην εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες κλπ., με άμεσο κίνδυνο να χάσουν την περιουσία τους μέσω της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Κυρίαρχη όμως υποχρέωση του κοινωνικού κράτους είναι να παρεμβαίνει προκειμένου να προστατεύει την κοινωνική συνοχή, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ιδιαίτερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και συμπολίτες μας με χαμηλά έως ανύπαρκτα εισοδήματα συνέπεια της οικονομικής κρίσης (και όχι στρατηγικούς κακοπληρωτές), που στερούνται της δυνατότητας εξόφλησης υποχρεώσεων σε Ν.Π.Δ.Δ. και τράπεζες αλλά και εναλλακτικής στεγαστικής δυνατότητας.

Η πρωτοβουλία της Π.Δ.Ε. για συστράτευση όλων των φορέων προκειμένου να ληφθεί Νομοθετική μέριμνα που θα προστατεύει το δικαίωμα στέγης σε κάθε πολίτη, σε κάθε οικογένεια, είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού οφείλουν να απλώσουν δίχτυ προστασίας και να προστατεύσουν την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.

 

Λάμπης Αριστειδόπουλος

Περιφερειακός Σύμβουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος