FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Νικολούτσος: ”Οι ενημερότητες των πληγέντων να απαλλαχθούν από παρακρατήσεις”

Ημερομηνία: 26-09-2016 | Συντάκτης:

nikoloutsos-kostas

Νέα παρέμβαση του ΕΒΕ Ηλείας με συμπληρωματικές προτάσεις σε αρμόδιους υπουργούς

– Πρέπει να σταματήσει η ταμειακή αφαίμαξη για επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Την εφαρμογή συμπληρωματικών προτάσεων για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία ζητά το Επιμελητήριο Ηλείας με έγγραφο που έστειλε στον Υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, τον Αναπλ. Υπ. Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη και τον Υφ. Κοινωνικής Ασφάλισης Ανασ. Πετρόπουλο.

Ειδικότερα, από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ κ. Κώστα Νικολούτσο επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι οι εκδιδόμενες ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες θα πρέπει να απαλλαχθούν της παρακράτησης από το Δημόσιο, οποιουδήποτε χρηματικού ποσού, για τις επιχειρήσεις, καθ’ότι, όπως αναφέρει, παρατηρείται ταμειακή αφαίμαξη, σε αντίθεση με την προσπάθεια επιβίωσης των επαγγελματιών μας.

Πιο αναλυτικά στο έγγραφο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας, τονίζονται ακριβώς τα εξής:

«Σε συνέχεια των προτάσεων, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 3284/16-09-2016 & 3285/16-09-2016 που σας υπέβαλλε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, και για τις οποίες είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και τις υποστηρίζουμε θερμά, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να συμπεριλάβετε επιπροσθέτως τις παρακάτω προτάσεις.

Πιο συγκεκριμένα θα θέλαμε στις σχετικές εξαγγελθείσες υπουργικές αποφάσεις, λόγω των πρόσφατων καταστροφών από τα φυσικά φαινόμενα που είχαν επακόλουθο και την κήρυξη της εκάστοτε περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να ληφθεί μέριμνα για τις επιχειρήσεις των συγκεκριμένων αυτών περιοχών, ώστε οι εκδιδόμενες ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες να είναι απαλλαγμένες από την υποχρέωση της παρακράτησης από το Δημόσιο οποιουδήποτε χρηματικού ποσού.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα αυτό το γεγονός, διότι παρατηρείται συχνά η υποχρεωτική διαδικασία και πρακτική, όπου κατά την έκδοση της ενημερότητας να προηγείται η αφαίρεση ενός παρακρατούμενου χρηματικού ποσού που αφορά είτε ληξιπρόθεσμες, είτε ρυθμιζόμενες οφειλές. Γεγονός που δημιουργεί ταμειακή αφαίμαξη στις επιχειρήσεις, στην επίμοχθη προσπάθεια που καταβάλλουν να επουλώσουν τις πληγές τους, στον δίχως όρια αγώνα για επιβίωση, ιδιαίτερα σήμερα στη δίνη μιας μακρόχρονης και απόλυτης ύφεσης.

Με την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα θα συμπεριλάβετε τις ανωτέρω συμπληρωματικές μας προτάσεις που αφορά επιθυμία και του συνόλου της οικονομίας, είμαστε στη διάθεσή σας, με θέσεις και ενέργειες, ώστε να υπάρξουν και να ανακοινωθούν μέτρα της Κυβέρνησης, που πραγματικά θα ανακουφίσουν τους πληγέντες της ευρύτερης και πολύπαθους περιοχής της Ηλείας, ώστε να διασφαλιστεί το επιχειρηματικό μέλλον των επιχειρήσεων του Νομού μας».

Φωτο nikoloutsos

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος