FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Διαμαντόπουλος και Γ. Λέντζας συναντήθηκαν με τον Υπ. Υγείας: «Σταδιακά» η εφαρμογή του νόμου για το ωράριο των γιατρών…

Ημερομηνία: 04-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Εκατόν πενήντα Διοικητές και Υποδιοικητές Νοσοκομείων, μεταξύ αυτών, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος και ο αναπληρωτής Διοικητής της Ν.Μ. Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας, πέρασαν την Παρασκευή από τη «μέγγενη» της ηγεσίας του υπουργείου υγείας η οποία και έλεγξε την απόδοση τους σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί τον περασμένο Απρίλιο ενώ μελετήθηκαν διεξοδικά όλα τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στα νοσοκομεία.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, επιβεβαίωσε τη σταδιακή εφαρμογή του νόμου για το χρόνο εργασίας των γιατρών και ήδη οι Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών έχουν αναλάβει την υποχρέωση να καταγράψουν την υφιστάμενη κατάσταση και να εντοπίσουν τους θύλακες του συστήματος που μπορεί να εφαρμοστεί. Αυτό πάντως που ζητήθηκε από τους Διοικητές, είναι να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες εφαρμογής του νόμου.

Στην Ηλεία πάντως με το κατακερματισμένο υγειονομικό τοπίο δε φαίνεται να είναι εφικτή η εφαρμογή του, στον κοντινό χρονικό ορίζοντα…

Εξελίξεις και για αξονικό τομογράφo

Στο περιθώριο της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση για τη διαδικασία προμήθειας αξονικών τομογράφων σε νοσοκομεία της χώρας μεταξύ των οποίων και του Πύργου, όπως έχουμε αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν. Σύμφωνα με τις εξελίξεις στο θέμα αυτό, τονίστηκε ότι έχουν ήδη εγκριθεί οι τεχνικές προδιαγραφές και πολύ σύντομα θα δημοσιευτεί η διακήρυξη του διαγωνισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος