FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Διαμαντόπουλος: «Η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι ένας «αέναος πόλεμος»

Ημερομηνία: 12-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

diamantopoulos-kostas2

«Θα δώσουμε τη μάχη με αξιοπρέπεια»

«Γνωρίζω ότι το φορτίο είναι βαρύ και ξέρω ότι η Διοίκηση ενός Νοσοκομείου και ιδιαίτερα του συγκεκριμένου, είναι ένας αέναος πόλεμος, μια διαρκής διαχείριση κρίσεων, όμως έχω εκπλαγεί θετικά, από το επίπεδο και την ποιότητα των ανθρώπων που έχω συναντήσει, περπατώντας και συζητώντας με το προσωπικό» δήλωσε χθες, στην πρώτη του επίσημη τοποθέτηση, ο νέος Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος. Όπως είπε, είναι ιδιαίτερη τιμή για εκείνον να αναλαμβάνει το Νοσοκομείο της περιοχής που γεννήθηκε, πήγε σχολείο και μεγάλωσε και υποσχέθηκε, απευθυνόμενος στην τοπική κοινωνία, πως «θα το παλέψω ως Ηλείος».

Ο κ. Διαμαντόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο αγώνα που δίνεται καθημερινά από το προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα ήμουν αχάριστος, σε αυτά τα πρώτα βήματα μου στη Διοίκηση του Νοσοκομείου να μην αναφερθώ στον αγώνα που δίνεται απ’ όλους». Μάλιστα αναφέρθηκε με συγκεκριμένα παραδείγματα. Του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της Παθολογικής κλινικής.

«Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, από το οποίο τον Ιούλιο πέρασαν 4.007 περιστατικά (μιλάμε για πραγματικό πόλεμο, και όχι υπερβολή) και την Παθολογική Κλινική που αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν πλήρης από νοσηλευόμενους και αντιμετωπίζει ελλείψεις σε προσωπικό. Θα ήμουν αχάριστος και αγνώμων, αν δεν αναφερόμουν στον αγώνα αυτών των ανθρώπων. Το καλοκαίρι είναι πάντα μια δύσκολη περίοδος για τα Νοσοκομεία, ιδιαίτερα ο Αύγουστος και στην περιοχή μας που έχει αυξημένη τουριστική κίνηση. Δίνουμε τη μάχη με αξιοπρέπεια».

nosokomeio-pyrgos

«Έρχεται» προσωπικό

Σχετικά με το προσωπικό και τις επόμενες προσθήκες που περιμένουν, επισήμανε ότι «τρέχουν» οι προκηρύξεις για τρεις θέσεις γιατρών (Παθολόγου, Καρδιολόγου, Ψυχιάτρου) και ήδη έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις και έχουν οριστεί οι εισηγητές για την αξιολόγησή τους. Επίσης, εκκρεμεί μια θέση Μικροβιολόγου και αναμένεται η απόφαση από το Υπουργείο Υγείας.

Όσον αφορά το Νοσηλευτικό προσωπικό, αναμένονται τέσσερα άτομα από τις προκηρύξεις 4Κ και 5Κ, έχουν έρθει ήδη δυο, ενώ περιμένουν και δυο διοικητικούς υπαλλήλους ενώ βρίσκονται στην αναμονή και για το επικουρικό προσωπικό και συγκεκριμένα έναν ηλεκτρολόγο και μια παρασκευάστρια καθώς όπως είπε, το Μικροβιολογικό είναι από τα τμήματα που χρειάζονται ενίσχυση, κι αυτό είναι κάτι που αντιλήφθηκα από τις πρώτες ημέρες.    Υπάρχει τέλος μια προκήρυξη που «τρέχει» από το ΚΕΕΛΠΝΟ με καταληκτική ημερομηνία τις 22 Αυγούστου και αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, όχι μόνο τον Πύργο. Πρόκειται για 7 θέσεις – η κατανομή δεν έχει προσδιοριστεί – δυο θέσεις γιατρών και πέντε λοιπού προσωπικού».

Καταλήγοντας, ο νέος Διοικητής, τόνισε ότι θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη και απευθυνόμενος στην τοπική κοινωνία δήλωσε: Αυτό που θέλω να υποσχεθώ στην Τοπική Κοινωνία – δε θα κάνω διακηρύξεις που μετά από λίγους μήνες θα έχουν εξαερωθεί – είναι ότι θα το παλέψω, ως Ηλείος και όταν φύγω από εδώ θα επιστρέψω στη δουλειά μου και στην τοπική κοινωνία, δε θα αποχωρήσω…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος