FOLLOW US: facebook twitter

Κώστας Διαμαντόπουλος, Διοικητής Γ.Ν. Ηλείας: «Η κατάσταση είναι πολεμική. Δεν έχουμε περιθώρια…»

Ημερομηνία: 02-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

diamantopoulos-nosokomeio

«Προτεραιότητα μου η ασφάλεια των Ηλείων ασθενών και όχι το «δημόσιο ξεκατίνιασμα» αντιπαράθεσης Πύργου – Αμαλιάδας» δήλωσε

«Όπως έχω πει και πάλι, η κατάσταση είναι πολεμική και δεν έχουμε περιθώρια για δεύτερες σκέψεις αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται η συμμετοχή όλων όσων κληθούν στην σύσκεψη της Τρίτης, ώστε να συζητήσουμε το πλαίσιο λειτουργίας των δυο νοσηλευτικών μονάδων και να λύσουμε ενδεχομένως και κάποιες παρεξηγήσεις που μπορεί να έχουν προκύψει» δήλωσε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος χαρακτηρίζοντας τις στιγμές, κρίσιμες όχι μόνο για το Νοσοκομείο Πύργου αλλά και για τις δυο Νοσηλευτικές Μονάδες.

Σήμερα μάλιστα, ο κ. Διαμαντόπουλος έχει συγκαλέσει σε σύσκεψη στο γραφείο του, τον αναπληρωτή Διοικητή της Ν.Μ. Αμαλιάδας κ. Γιάννης Λέντζα αλλά και τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας των δυο Νοσοκομείων, κ.κ. Χρύσα Πετροπούλου και Νατάλε Μίρα προκειμένου να συζητήσουν και να καταλήξουν το πλαίσιο εφημέρευσης των δυο μονάδων για το Σεπτέμβριο ο οποίος όπως είπε «θα είναι ένας δύσκολος μήνας». «Θεωρώ ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και για τις δυο νοσηλευτικές μονάδες. Με ρωτούν κάποιοι γιατί δεν απαντάς σε κάποιες δηλώσεις. Θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διάθεση από τη δική μου πλευρά για «δημόσιο ξεκατίνιασμα» και δεν πρόκειται να εγκλωβιστώ σε μια αντιπαράθεση Πύργου- Αμαλιάδας. Δε με αφορά. Το καθήκον μου είναι να βλέπω τη μεγάλη εικόνα που λέγεται Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας και αυτό που με ενδιαφέρει και είναι προτεραιότητα μου, είναι η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού».

Παράλληλα, τόνισε ότι τη δεδομένη στιγμή δεν συζητούν την πιθανότητα αναστολής της λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής, επισημαίνοντας πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ώστε να αποφευχθεί η κρίση. «Το πρόβλημα είναι εδώ. Το αντιμετωπίζουμε και για τις δυο Παθολογικές κλινικές και το πρόβλημα δεν είναι μόνο για τον Σεπτέμβριο. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού και έχω πει ότι οι προσλήψεις των μόνιμων Παθολόγων, θα δώσουν μια ανάσα στο σύστημα, αλλά αυτό θα καθυστερήσει…».

Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με τη θέση της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας αναφορικά με τη λειτουργία των Νοσοκομείων και την επικαιροποιημένη για πολλοστή φορά απόφαση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου για την πλήρη λειτουργία ενός Νοσοκομείου Εφημεριακού Κέντρου στο Νομό, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας: «Η θέση της Διοίκησης είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις Νοσηλευτικές Μονάδες τις οποίες είμαι υποχρεωμένος να διοικήσω».

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Διαμαντόπουλος σχολίασε και δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που στηρίζεται σε στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τη δεδομένη στιγμή και αφορούν προγενέστερη περίοδο. «Χωρίς να έχω διάθεση αντιδικίας με την ΠΟΕΔΗΝ καθώς ο ρόλος της είναι και διακριτός και αναγκαίος και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, θέλω να πω ότι τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν και αφορούν τον Πύργο, αφορούν προγενέστερο χρόνο και όχι το σήμερα. Υπήρχε περίοδος που η καρδιολογική είχε περάσει αντίστοιχη κρίση με τη σημερινή που περνάει η Παθολογική, όμως δεν υφίσταται το πρόβλημα αυτό και έχουμε επαρκέστατο αριθμό Καρδιολόγων και μια κλινική υπόδειγμα λειτουργίας. Επίσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι δεν υπάρχει σύμβαση συντήρησης για τον αξονικό τομογράφο. Υπάρχει σύμβαση συντήρησης που μας καλύπτει ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός- και από τις εισηγήσεις που έχουμε κάνει- ότι ο αξονικός χρειάζεται αντικατάσταση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος