FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Ο απολαυστικός Καλαμπάκος και οι δηλώσεις 6 παικτών για την πρεμιέρα

Ημερομηνία: 05-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η χθεσινή μέρα στον Κόροιβο  ήταν ανοιχτή για τα Μ.Μ.Ε. και το τεχνικό επιτελείο καθώς και παίκτες της ομάδας  μίλησαν για την πρεμιέρα με τον Άρη την προσεχή Κυριακή στο κλειστό της Αμαλιάδας. Ο coach Καλαμπάκος, ήταν απολαυστικός, όπως πάντα, ρίχνοντας  αρκετές ατάκες που πρόσφεραν γέλιο στους ρεπόρτερ του Κοροίβου. Δηλώσεις έκαναν και οι δύο συνεργάτες του Καλαμπάκου, Αλέξανδρος Βελισσαράκος και Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος.

Για το αν θα άλλαζε την κλήρωση, ο προπονητής του Κοροίβου είπε:  «Να πω την αλήθεια προτιμούσα την περσινή κλήρωση, όπου είχαμε πολύ δύσκολα παιχνίδια στην αρχή και μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε σαν προετοιμασία. Ο Άρης φυσικά είναι σε αυτή τη λογική, αλλά τα επόμενα ματς δεν είναι. Πέρυσι είχαμε να αντιμετωπίσουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στις πρώτες αγωνιστικές και αυτό ήταν πιο βολικό για μία ομάδα που ξεκινάει αργά προετοιμασία και έχει 10-12 καινούργιους παίκτες. Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνουμε ομάδα είναι παραπάνω από των άλλων ομάδων. Οπότε, θα προτιμούσα να είχαμε πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια στην αρχή του προγράμματος».

«Θα ανοίξουμε το παιχνίδι»

Για το πού θα κριθεί το ματς με τον Άρη, τόνισε: «Νομίζω ότι όλες οι ομάδες στην αρχή θα παρουσιαστούν πάρα πολύ σκληρές. Φυσικά ο νέος Άρης θα είναι και έργο Γιαννάκη. Εμείς δε μπορούμε να πάμε το παιχνίδι στο πέντε εναντίον πέντε. Θα το ανοίξουμε και θα τρέξουμε. Ιδίως αυτή την εποχή, αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να παίξουμε εάν θέλουμε να έχουμε τύχη. Πάντως, είναι γεγονός ότι στις πρώτες αγωνιστικές, καμία ομάδα δεν γνωρίζει καλά την άλλη».

Για το αν έχει βγάλει κάποια συμπεράσματα από τα φιλικά, απάντησε: « Η μεγαλύτερη δυσκολία μας είναι ότι προσπαθούμε να γνωρίσουμε δώδεκα παιδιά μεταξύ τους, να δούμε τι συνεργασίες μπορεί να βγάλει ο ένας με τον άλλον, είναι μεγάλο μπλέξιμο η προετοιμασία. Τα φιλικά μάς δείχνουν πάντα ένα δείγμα, αλλά δεν πρέπει ούτε να απογοητευόμαστε αμέσως, ούτε να ενθουσιαζόμαστε, όπως έγινε στο παιχνίδι με τον Προμηθέα για το Κύπελλο. Είμαστε στην αρχή ακόμα και έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Πάντως, το στιλ παιχνιδιού θα είναι το ίδιο με πέρυσι. Είναι κάτι που μας αρέσει και αρέσει και στον κόσμο. Έχω πει ότι προτιμώ να χάσω 100-99, παρά 51-50».

«Όποιος μπερδέψει καλύτερα τον άλλον κερδίζει»

Στην ερώτηση για το τι θα δώσει τη νίκη στον Κόροιβο στα ματς που θα κρίνονται στον πόντο, όπως εκείνο με τον Προμηθέα που χάθηκε στην παράταση, ο Καλαμπάκος απάντησε με χιούμορ:  «Να μην είναι ο Προμηθέας αντίπαλος (γέλια).  Κάθε πρώτη αγωνιστική είναι δύσκολη. Κάθε πρώτη αγωνιστική είναι… η πρώτη αγωνιστική. Ότι και να γίνει δε μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Πρέπει να περάσει λίγος χρόνος και αυτό αφορά όλες τις ομάδες, όχι μόνον εμάς. Εμείς θα προσπαθούμε να βρούμε αδυναμίες των αντιπάλων και να κρύψουμε τις δικές μας. Και σίγουρα οι δικές μας είναι περισσότερες. Πρέπει να βρούμε ένα στιλ μπάσκετ, ένα τρόπο παιχνιδιού να… μπερδευτούνε όλοι τους. Μπερδευόμαστε κι εμείς που και που… Όποιος μπερδέψει καλύτερα τον άλλον κερδίζει».

 

Αλέξανδρος Βελισσαράκος: «Σφριγηλή ομάδα ο Άρης»

Ένας εκ των συνεργατών του Ντίνου Καλαμπάκου, ο Αλέξανδρος Βελισσαράκος, ο οποίος «σκανάρει» κάθε αντίπαλο του Κοροίβου πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση, είπε για τον Άρη:  «Ο Άρης είναι μια ομάδα με έμπειρα παιδιά. Και ο Βασιλόπουλος και ο Αθηναίου είναι αθλητές που και τη λίγκα γνωρίζουν και δεδομένη ποιότητα έχουν. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας ρούκι, ο Μοράν, που είναι αθλητικός ψηλός, αλλά οι υπόλοιποι περιφερειακοί δεν είναι άπειροι. Έχουν ευρωπαϊκές παραστάσεις. Πρόκειται για μία ομάδα που είναι πολύ σφριγηλή και στηρίζει το παιχνίδι της στην άμυνα. Θεωρώ ότι θα συναντήσουμε μια πολύ σκληρή ομάδα στις επαφές, με αρκετά μεγάλα κορμιά, τα οποία θα προστατεύουν το καλάθι τους. Εμείς θέλουμε αυτά τα μεγάλα κορμιά να τα βάλουμε σε κίνηση, να τους αποσυντονίσουμε, να τους σπάσουμε τη συνοχή και την προστασία του καλαθιού και να σημαδέψουμε τις αδυναμίες τους. Μία από αυτές είναι ότι είναι ευάλωτοι στις μετακινήσεις».

 

Παναγιώτης  Ανδρουτσόπουλος: «Πίσω ο Ντίκερσον»

Ο γυμναστής του Κοροίβου, Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος, μίλησε για τη φυσική  κατάσταση του νεοφερμένου, Τζόρνταν Ντίκερσον:  «Ο Ντίκερσον είναι ακόμα πίσω σε φυσική κατάσταση. Είναι ένα ψηλό παιδί, με 2.17 ύψος, θα αργήσει λίγο μέχρι να μπει σε διαδικασία ενσωμάτωσης με τα άλλα παιδιά. Είναι ακόμα μυϊκά λίγο ασταθής, όμως πιστεύουμε ότι με την πάροδο του χρόνου θα φτάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο για να βοηθήσει την ομάδα».

 

 

 

 

Τζόρνταν Ντίκερσον: «Έχουμε ομάδα με ταλέντο»

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Κοροίβου, ο Τζόρνταν Ντίκερσον, είπε για τον Κόροιβο και την Αμαλιάδα: «Είχα έρθει εδώ πέρυσι για να παίξω αντίπαλος του Κοροίβου και κάθε φορά έβλεπα  μια καλή ομάδα, με υπέροχους φιλάθλους. Είναι όμορφη η περιοχή εδώ και απολαμβάνω την ατμόσφαιρα και τους ανθρώπους».

Για τους στόχους της ομάδας, είπε: «Έχουμε καλή ομάδα, με πολύ ταλέντο και πιστεύω ότι θα πάμε καλά στο πρωτάθλημα».

Για το αν είναι έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής, από άποψη φυσικής κατάστασης, απάντησε: «Από φυσικής κατάστασης είμαι έτοιμος. Προπονούμαστε καθημερινά και πιέζουμε τους εαυτό μας για να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Την Κυριακή θα είμαστε έτοιμοι, πιστεύω».

 

 

Αλέξανδρος  Σπυριδωνίδης: «Θα σωθούμε πιο εύκολα»

Ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης τόνισε πως ο Κόροιβος θα σωθεί πιο εύκολα: «Φέτος αναλαμβάνω περισσότερες πρωτοβουλίες μέσα στο παρκέ και σε αυτό με έχει βοηθήσει και το περσινό ματς με τον Προμηθέα, την τελευταία αγωνιστική. Φέτος θέλω να δείξω περισσότερα. Αν μάλιστα σου βγαίνει το παιχνίδι τα πας ακόμη καλύτερα. Και πέρσι ήμασταν νέα ομάδα, αλλά τώρα είμαστε ακόμη πιο νέα. Θα τρέξουμε περισσότερο, έχουμε και ένα πιο ψήλο παίκτη στα 2.17μ., και θεωρώ ότι θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά. Πιστεύω ότι θα σωθούμε πιο εύκολα και δεν θα παλέψουμε έως το τέλος. Με τον Άρη κάθε ματς είναι ντέρμπι, όταν έρχονται εδώ δεν κάνουν περίπατο, θα παλέψουμε και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε».

Κουέντον Ντε Κοζι: «Μπορούμε να νικήσουμε τον Άρη»

«Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα της Κυριακής, έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά, έχουμε καλή ομάδα και στον αγώνα με τον Άρη πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή εμφάνιση. Τον Άρη, θα τον δούμε μέσω βίντεο στις προσεχείς προπονήσεις, αλλά ξέρουμε ότι είναι μια καλή και δυνατή ομάδα. Μπορούμε όμως να τον νικήσουμε. Είμαι πάντα αισιόδοξος».

 

 

Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς: «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

«Είμαστε ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας και στον αγώνα με τον Άρη το αν θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε δεν το ξέρουμε ακόμη. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, θα δείξουμε ότι έχουμε προπονηθεί καλά αυτές τις μέρες, και πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε καλό μπάσκετ στους φιλάθλους μας. Ο προπονητής μας είναι πολύ καλός και έμπειρος, μας βοηθά να βελτιωθούμε και μας στηρίζει σε όλα και κυρίως ψυχολογικά. Ο Άρης είναι μια νέα ομάδα όπως είμαστε και εμείς, αλλά πιστεύω ότι ούτε αυτός θα είναι έτοιμος απέναντι μας».

 

Διονύσης Σκουλίδας: «Να παίξει ο ένας για τον άλλον»

«Είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα, γνωριζόμαστε πλέον καλύτερα μεταξύ μας και το κύριο συστατικό θα είναι να βοηθήσει ο ένας τον άλλον μέσα στο γήπεδο γιατί είναι ακόμα νωρίς και όλες οι ομάδες, όπως και εμείς, δεν έχουμε βρεθεί ακόμα όσο πρέπει. Οπότε αυτό που θα κάνει τη διαφορά θα είναι η ενέργειά μας και το να παίζει ο ένας για τον άλλον.

Για το πώς κρίνει την ομάδα και την πόλη, μετά από δύο εβδομάδες παρουσίας του στην Αμαλιάδα, απάντησε: «όλοι αγαπούν πολύ την ομάδα και προσπαθούν να τη στηρίξουν. Δεν έχω νιώσει βέβαια ακόμα την ώθηση που δίνει ο κόσμος στο γήπεδο, εφόσον δεν έχουμε παίξει επίσημο ματς στην Αμαλιάδα, αλλά από τα φιλικά και από αυτά που μου έχουν πει, ο Κόροιβος είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους. Για την πόλη, μ’ αρέσει η ζωή εδώ και είμαι γενικότερα υπέρ της ήρεμης ζωής και δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο για να προσαρμοστώ».

Για τον αν υπόσχεται γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ, όπως έδειξε η ομάδα και στον αγώνα Κυπέλλου με τον Προμηθέα, είπε: «είμαστε μια ομάδα που τρέχει πολύ, είμαστε νέα παιδιά, έχουμε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, θα τρέξουμε και θα πιέσουμε στην άμυνα. Όσο για το θέαμα, σίγουρα θα υπάρξουν θεαματικές φάσεις αλλά δεν είναι αυτός ο πρωταρχικός σκοπός μας».

Μάρκους Πόσλι: «Ώρα να δείξουμε πράγματα»

«Προετοιμαζόμαστε πολύ καλά και έχουμε δουλέψει σκληρά κατά την περίοδο της προετοιμασίας. Έχουμε μάθει πολλά και μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από τα φιλικά, και είναι η ώρα να αποδείξουμε πράγματα μέσα στο παρκέ. Ο αγώνας σίγουρα είναι πολύ δύσκολος απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Όσον αφόρα την Αμαλιάδα είναι ένα πολύ όμορφο μέρος, κοντά στην θάλασσα και οι άνθρωποι μας έχουν αγκαλιάσει. Το κλίμα είναι πολύ καλό, ενώ από την αρχή που ήρθα στον Κόροιβο γνώριζα ότι ήταν ένα σωματείο με ιστορία, που δίνει την ευκαιρία σε αρκετούς αθλητές να αναδειχτούν και να κάνουν το παραπάνω βήμα. Το κλίμα είναι πολύ καλό και γενικά το αγωνιστικό επίπεδο είναι υψηλό, κάτι θετικό για μένα που αγωνίζομαι για πρώτη φορά στην Ευρώπη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος