FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Οι κινήσεις Καλαμπάκου στο «Αλεξάνδρειο» που έφεραν την ανατροπή

Ημερομηνία: 30-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Κόροιβος πέτυχε νίκη που ισοδυναμεί με… μισή παραμονή στο «Αλεξάνδρειο» επί του Άρη. Πλέον η ηλειακή ομάδα είναι στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη και στους υπόλοιπους αγώνες αρκεί να αξιοποιήσει την έδρα της, αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου με το Ρέθυμνο, για να ανανεώσει τη συμμετοχή της στη Basket League. Έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε πώς ήρθε η ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο στο «Αλεξάνδρειο» καθώς ο Κόροιβος έχανε στο 30΄ με 11 πόντους διαφορά, 56-45. Με το σκορ στο 56-48 στο 33΄, ο Καλαμπάκος απέσυρε τους δύο «καινούριους» Κον και Φλόρβιους (ο πρώτος πέτυχε 9 πόντους από το 8ο έως το 12ο λεπτό και είχε καλή παρουσία στο α΄ μέρος με 12 πόντους συνολικά) και πέρασε στο παρκέ τους Πόσλι, Σκουλίδα, ενώ στην πεντάδα ήταν επίσης οι Σπυριδωνίδης, ΝτεΚόζι και Χάινς.

Με «ψημένη» 5άδα

Στο 36΄ με το σκορ στο 63-57, ο Κάρσον πήρε τη θέση του Σπυριδωνίδη και πλέον η πεντάδα είναι ιδιαίτερα ευέλικτη, αφού πέρα από τους Αμερικανούς, ο Σκουλίδας, είναι παίκτης που παίζει άνετα τόσο στο «3» όσο και στο «4», ήταν σε καλή μέρα (πέτυχε το τρίποντο που μείωσε σε 59-57) και βοήθησε πολύ στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Και επιπλέον, η πεντάδα αυτή είναι «ψημένη» σε πολλά φετινά παιχνίδια και μπορεί να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες καταστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως το τρίποντο του Μποχωρίδη με το οποίο έγινε το 66-61, 2.20 πριν το φινάλε, δεν έκαμψε το σθένος της ομάδας. Με ψυχραιμία στην επίθεση, ο Κάρσον μείωσε 66-63, ακολούθησε καλή άμυνα και βεβιασμένο άστοχο τρίποντο του Μποχωρίδη και ο Πόσλι με δικό του μεγάλο τρίποντο από την αδύναμη πλευρά, έφερε το παιχνίδι στα ίσα, 66-66, 1.18΄ πριν τη λήξη.

Η ζώνη και η τελευταία επίθεση

Πλέον, η ψυχολογία ήταν με το μέρος του Κοροίβου και η μπάλα ζύγιζε πολλά κιλά για τους παίκτες του Άρη, που είδαν τη διαφορά των 11 πόντων να εξανεμίζεται. Στην επόμενη επίθεση ο Αθηναίου αστόχησε σε τρίποντο, το ίδιο όμως έκανε και ο Πόσλι, 34΄΄ πριν το φινάλε. Ο Γιαννάκης πήρε τάιμ άουτ, σχεδίασε να περάσει η μπάλα στο «ζωγραφιστό», αλλά ο Κόροιβος με άμυνα ζώνης έκλεισε όλους τους διαδρόμους και ο Μπελ αναγκάστηκε να σουτάρει τρίποντο. Αστόχησε, ο Πόσλι πήρε το ριμπάουντ στα 14΄΄  κι έδωσε στον Κάρσον που ανέλαβε την κρίσιμη επίθεση. Οι τρεις ακροβολίστηκαν (Πόσλι, Ντε Κόζι, Σκουλίδας), ο Χάινς έκανε σκριν στον Κάρσον, αυτός επιχείρησε το drive, ποντάροντας και στο γεγονός ότι οι «κίτρινοι» δεν είχαν φάουλ να δώσουν και ανάμεσα σε δύο αντιπάλους ευστόχησε στο λέι-απ, χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στην ηλειακή ομάδα.

Κώστας Πλιάγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος