FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Μια νίκη ίσως είναι αρκετή

Ημερομηνία: 22-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

BASKET LEAGUE / ʏяɂϓ - Eʠ(ÉM͇ӠӐՑϕ͇Ӡ/ Eurokinissi Sports)

Το πρόγραμμα των διεκδικητών της παραμονής τις τελευταίες 4 αγωνιστικές

Τέσσερις αγώνες έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Basket League και ο Κόροιβος είναι πολύ κοντά στο να ανανεώσει τη συμμετοχή τους στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου βρίσκεται στο 7-15 όπως και η Κύμη, έχοντας δύο νίκες περισσότερες από τον Απόλλωνα Πατρών (5-17). Στην ισοβαθμία μεταξύ των Αμαλιαδιτών και των Πατρινών, υπερισχύει ο Απόλλωνας. Αυτό σημαίνει πως ο Κόροιβος πρέπει να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με τουλάχιστον μία νίκη περισσότερη από τους μελανόλευκους της Πάτρας.

Το πρόγραμμα Κοροίβου, Κύμης, Απόλλωνα

Το πρόγραμμα των τριών διεκδικητών της παραμονής δεν είναι εύκολο για κανέναν. Για τον Κόροιβο, από τους τέσσερις αγώνες που απομένουν, οι δύο είναι εντός έδρας, με Ρέθυμνο και Προμηθέα (την τελευταία αγωνιστική, στις 12 Απριλίου). Μακριά από την Αμαλιάδα έχει τα Τρίκαλα το προσεχές Σάββατο και τον ΠΑΟΚ. Η Κύμη έχει στο «σπίτι» της τον Άρη και τον Απόλλωνα και μακριά από αυτό τον Προμηθέα και τον Ολυμπιακό. Το πρόγραμμα του Απόλλωνα  είναι επίσης δύσκολο. Έχει Κολοσσό και Λαύριο εντός έδρας και Άρη, Κύμη εκτός. Κάτι που σημαίνει, πως η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, έχει τη δύσκολη αποστολή να κερδίσει οπωσδήποτε τα δύο εντός, να κάνει κι ένα διπλό είτε στο Αλεξάνδρειο (δύσκολο έως απίθανο) είτε στην Εύβοια (σαφώς πιο εφικτό) και να ελπίζει από κει και πέρα, Κόροιβος ή Κύμη να μην κάνουν περισσότερες από μία νίκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απόλλωνας είχε κερδίσει 16 πόντους στην Πάτρα τη Κύμη και λογικά θα υπερισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας και με τους Ευβοιώτες.

Μάχη σε κάθε παιχνίδι

Κοντολογίς, αν έρθουν φυσιολογικά τα αποτελέσματα, ο Κόροιβος είναι πολύ πιθανό να παραμείνει στη Basket League, ακόμα και με μία νίκη στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια. Επειδή όμως πάντα τις τελευταίες αγωνιστικές κάποια αποτελέσματα είναι «περίεργα», οι κυανόλευκοι οφείλουν να μην επαναπαυτούν και να ψάξουν τις δύο νίκες που χρειάζονται για να σφραγίσουν την παραμονή χωρίς να μπλέξουν σε  σενάρια ισοβαθμίας. Αρχής γενομένης από τον αγώνα του Σαββάτου στα Τρίκαλα, κόντρα σε μια δυνατή ομάδα στην έδρα της (6 νίκες σε 11 αγώνες), η οποία με το ροζ φύλλο αγώνα έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» την παραμονή (έχει μια νίκη περισσότερη από Κόροιβο και Κύμη), τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος