FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Ετοιμάζεται για υψηλές πτήσεις – Δηλώσεις Γκρουμούσα για πρωτιά – Εντυπωσιάζουν οι «μικροί»

Ημερομηνία: 12-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Κοροίβου έκλεισε ένα μήνα προετοιμασίας και η «Πρωινή»  βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στην προπόνηση της ομάδας και μίλησε με τον προπονητή Ανδρέα Γκρουμούσα για την πορεία της προετοιμασίας, το αν θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ομάδα, εφόσον έχει πρωταγωνιστικούς στόχους, αλλά και τη δυναμικότητα του Α΄ Ομίλου.

«Αυτό το διάστημα δίνουμε βάρος στην υποδοχή, την πάσα, την επίθεση αλλά και στο σερβις. Δίνουμε βαρύτητα σε αυτά τα στοιχεία και να μοντάρουμε λίγο την ομάδα. Έχουμε αρκετά παιδιά μικρής ηλικίας αλλά και μεγαλύτερους, πρέπει να κάνουμε ένα «πάντρεμα» εκεί και νομίζω ότι στις 18 Νοεμβρίου, που είναι η έναρξη του πρωταθλήματος, θα είμαστε έτοιμοι», ανέφερε αρχικά για την προετοιμασία.

Στην ερώτηση αν η ομάδα θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, πέρα από τις προσθήκες του Μπίκου και του Τσιλότι, ο Ανδρέας Γκρουμούσας, απάντησε: «Είναι γνωστό πως στηριζόμαστε σε δικά μας παιδιά και έχουμε ανεβάσει 4-5 μικρούς. Δεν έχουμε δεύτερο πασαδόρο και εκεί αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην ποιότητα της προπόνησης. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε τη  δυνατότητα να λύσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα. Πάντως, αυτή την εβδομάδα ίσως έχουμε κάτι καλό. Θα δούμε…».

 

Για το πότε θα ξεκινήσουν τα φιλικά, είπε: «Είχαμε πρόταση από την Ολυμπιάδα να παίξουμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αλλά επειδή οι 4-5 μεγάλοι της ομάδας μας έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, δεν κατέστη δυνατό να παίξουμε. Οι ομάδες της Α2 κάνουν κάποια τουρνουά και καλούν ομάδες της Α1 και δεν είναι εύκολο να βρεθεί αντίπαλος. Στο τέλος της εβδομάδας ίσως βρούμε κάποια ομάδα να αντιμετωπίσουμε. Δεν θεωρώ ότι θα κερδίσουμε κάτι αν δώσουμε φιλικά  με ομάδες του ίδιου ομίλου με μας».

 

Για τη δυναμικότητα του Α΄ Ομίλου, ανέφερε: «Δεν έχω προς το παρόν  απόλυτα σαφή εικόνα για τον όμιλο, αλλά θεωρώ πως θα είναι ένα πρωτάθλημα υποδεέστερο σε σχέση με το περσινό. Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν αποδυναμωθεί. Οι πατρινές, ο Ερμής και ο Θησέας δηλαδή, ίσως διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, αλλά νομίζω πως εμείς θα είμαστε καλύτεροι».

Οι «μικροί» του Κοροίβου, Παναγιωτόπουλος, Σάκκος, Γκρουμούσας, Παπαδόπουλος.

 

«Βγάζουν μάτια» οι μικροί

Μετά τη συζήτηση με τον Ανδρέα Γκρουμούσα, παρακολουθήσαμε ένα μεγάλο μέρος της προπόνησης. Είδαμε τους παίκτες να έχουν ανεβάσει ρυθμούς και εντυπωσιαστήκαμε  από την ένταση. H προπόνηση, χωρίς υπερβολή, θύμιζε αγώνα πρωταθλήματος! Ο γυμναστής της ομάδας, Νίκος Καστανάς, έχει αναλάβει το αρχικό κομμάτι της προπόνησης που αφορά την φυσική κατάσταση και εν συνεχεία ο Ανδρέας Γκρουμούσας δουλεύει πάνω σε ειδικούς τομείς του αθλήματος και στην τακτική. Οι παίκτες, απόλυτα πειθαρχημένοι, τα δίνουν όλα. Κυνηγούν κάθε χαμένη μπαλιά, βουτάνε στο παρκέ για να βγάλουν μια δύσκολη άμυνα, κάνουν μεγάλα άλματα στην επίθεση για να υπερκεράσουν το μπλοκ, καρφώνουν με περίσσιο πάθος, λες και πρόκειται για επίσημο παιχνίδι! Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι τέσσερις από την ομάδα Παίδων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Ξενοφώντας Γκρουμούσας, Ανδρέας Σάκκος και Βασίλης Παπαδόπουλος, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και διατηρούν υψηλό το επίπεδο της προπόνησης. Και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για τον Κόροιβο, ότι με τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής, έχει φτάσει στο σημείο να έχει πρωταγωνιστές στην ανδρική ομάδα, 15χρονους και 16χρονους βολεϊμπολίστες! Παιδιά αμούστακα, που το μάτι τους γυαλίζει και είναι έτοιμα να αρπάξουν την ευκαιρία του προπονητή τους και να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέση στη βασική εξάδα.

Τάκης Σάκκος και Ειρήνη Μακαρώνη δίνουν ανελλιπώς το «παρών» στις προπονήσεις του Κοροίβου.

 

Κοντά η διοίκηση

Στην προπόνηση ήταν παρούσα και η εφορία βόλεϊ του Κοροίβου. Τάκης Σάκκος και Ειρήνη Μακαρώνη παρακολούθησαν την προετοιμασία των παικτών και ήταν έτοιμοι να προσφέρουν ό,τι τους ζητούσε το τεχνικό τιμ, προκειμένου να περαιωθεί απρόσκοπτα η προπόνηση. Ο Κόροιβος μπορεί να είναι πλέον στη Β΄ Εθνική, αλλά η ομάδα λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα. Κι αυτό έχει σίγουρα να κάνει με τη δυναμική παρουσία των «κυανόλευκων» στην Α2, που έφερε άλλον αέρα στο τμήμα πετοσφαίρισης του Κοροίβου. Ο Τάκης Σάκκος άλλωστε ήταν τότε από τους ανθρώπους που ηγήθηκαν το τμήμα, επενδύοντας πολλά χρήματα και πιστεύοντας όσο κανείς στην πραγμάτωση του ονείρου της Α1. Όσο για την Ειρήνη Μακαρώνη, έχει πάθος με τον Κόροιβο και καθημερινά τα πάντα περνούν από το χέρι της. Χαρακτηριστική η απάντησή της όταν τη ρωτήσαμε τι είναι ο Κόροιβος για την ίδια: «νιώθω τον Κόροιβο ως οικογένειά μου»!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος