FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: «Βουνό» ο β΄ γύρος

Ημερομηνία: 24-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ηλειακή ομάδα θέλει τρεις νίκες εντός και μία εκτός

Ο Κόροιβος ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα με τρεις νίκες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, εκμεταλλευόμενος την έδρα του, αλλά από την 5η αγωνιστική και μετά έκανε μόλις μία νίκη επί του Προμηθέα στο κλειστό της Ήλιδας (τη 10η αγωνιστική). Έτσι, έκλεισε τον α΄ γύρο με 4 νίκες και 9 ήττες, ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, με τα εκτός έδρας παιχνίδια να είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της ομάδας, με 6 ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Και το χειρότερο είναι πως ο β΄ γύρος έχει πρόγραμμα «βουνό» για την ηλειακή ομάδα, καθώς από τα έξι εντός έδρας παιχνίδια, τα τρία είναι πολύ δύσκολα, με τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει τα υπόλοιπα τρία εντός, με Ρέθυμνο στις 3 Φεβρουαρίου, τον Φάρο στις 11 Απριλίου και φυσικά τα Τρίκαλα την τελευταία αγωνιστική (12 Μαΐου) και να πάρει μία τουλάχιστον νίκη εκτός έδρας, στα «βατά» παιχνίδια: είτε με Πανιώνιο (στις 3 Μαρτίου) είτε με την Κύμη (8 Μαΐου), αν και οι Ευβοιώτες έδειξαν στην Αμαλιάδα πως είναι μια πολύ καλή ομάδα.  Κι αν δεν είναι σε αυτά τα δύο συγκεκριμένα, ας είναι οποιαδήποτε νίκη μακριά από την Αμαλιάδα…

Θέμα «χημείας»

Οι οχτώ συνολικά νίκες θα φέρουν σίγουρα  την παραμονή στη Basket League (υπό προϋποθέσεις και οι επτά) για την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου, που δείχνει πως έχει χάσει τη «χημεία» της με τις αλλαγές των ξένων. Η «χημεία» όμως είναι θέμα χρόνου καθώς έρχεται μέσα από τις προπονήσεις και υπάρχει αισιοδοξία πως ο Κόροιβος θα βρει ξανά το δρόμο των επιτυχιών.

Την προσεχή Κυριακή, οι κυανόλευκοι θα βρεθούν στο «Αλεξάνδρειο» για να κοντραριστούν με τον Άρη, που και αυτός δεν είναι σε καλή κατάσταση και ίσως να παρουσιαστεί  ευκαιρία για την πολυπόθητη εκτός έδρας επικράτηση. Αρκεί οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου να παρουσιαστούν πιο ήρεμοι και συγκεντρωμένοι, αποφεύγοντας τα πολλά λάθη του α΄ ημιχρόνου στον αγώνα με τα Τρίκαλα. Και φυσικά να είναι και πιο εύστοχοι, κυρίως από τα 6.75μ., διότι στους δύο τελευταίους αγώνες με Κύμη και Τρίκαλα τα ποσοστά ήταν χαμηλά (8/25 με Κύμη και 3/18 με Τρίκαλα).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος