FOLLOW US: facebook twitter

Κυρώσεις σε όσους αφισορυπαίνουν – Κάλεσμα από το Δήμο Ήλιδας να συμμορφωθούν

Ημερομηνία: 11-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

amaliada-afises

Ο Δήμος Ήλιδας καλεί όλους όσοι διαφημίζουν καλοκαιρινές τους εκδηλώσεις, ρυπαίνοντας τον Δήμο, να σεβαστούν, το περιβάλλον, το δημόσιο χώρο και να προχωρήσουν άμεσα –μέσα στο επόμενο 10ημερο– στην αποξήλωση των αφισών.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από τις δημοτικές υπηρεσίες, ώστε η πόλη της Αμαλιάδας και τα δημοτικά της διαμερίσματα να παραμείνουν καθαρά και καλλωπισμένα, τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Επαμεινώνδας Παναγιωτόπουλος, η προστασία του περιβάλλοντος και της εικόνας της πόλης είναι θέμα πολιτισμού και σεβασμού προς το κοινωνικό σύνολο. «Οι Δημότες δεν θα πρέπει να αγνοούν το κόστος που συνεπάγεται η επιπλέον φροντίδα, από πλευράς των υπηρεσιών Καθαριότητας, της απομάκρυνσης των παράνομων αφισών από κάδους, κολόνες ηλεκτροφωτισμού, σηματοδότες και λοιπά στοιχεία αστικού εξοπλισμού. Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση από τους ρυπαντές, τότε θα πρέπει να επισημάνουμε ότι με τα στοιχεία που αναγράφονται στις παρανόμως τοποθετημένες αφίσες, θα επιβληθούν κυρώσεις. Υπενθυμίζουμε ότι για την τοποθέτηση αφισών, αεροπανό κ.λπ. σε δημόσιους χώρους και όψεις κτιρίων, προβλέπονται  –βάσει νόμου– αυστηρά πρόστιμα. Μετά τη λήξη της προθεσμίας, ο Δήμος Ήλιδας δεν θα επιδείξει καμία ανοχή στους παρανομούντες και θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων».

Επίσης, με την ευκαιρία καλούνται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων να μην παραβιάζουν τις άδειες χρήσης κοινόχρηστων χώρων, είτε με το να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο, δια της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων απ’ το χώρο έχουν δηλώσει, είτε με το να προβαίνουν σε διαφόρων ειδών κατασκευές. Ιδιαίτερα καλούνται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων  της Κουρούτας  να μην περιορίζουν το πλάτος του κοινόχρηστου  παραλιακού πεζόδρομου από το κάμπινγκ ως το τέλος του πεζόδρομου προς Παλούκι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος