FOLLOW US: facebook twitter

Κυνήγι με ασφάλεια και καλούς ιχνηλάτες: Επιτυχημένη η ενημερωτική ημερίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου

Ημερομηνία: 18-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Με κύριο στόχο την ενημέρωση των κυνηγών σχετικά με τους κανόνες που πρέπει να γνωρίζουν έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά περιόδους, πραγματοποιήθηκε ημερίδα προχθές το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Το θέμα της ημερίδας ήταν «Ελληνικός Ιχνηλάτης – Ηπειρωτικές και Αγγλικές φυλές – Πρώτες Βοήθειες – Ασφάλεια Όπλων».

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος, μετά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στα βασικά θέματα της ημερίδας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια του χειρισμού των όπλων αλλά και στις πρώτες βοήθειες που πρέπει οι κυνηγοί να γνωρίζουν, προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη κατά την διάρκεια του κυνηγιού. «Οργανώσαμε μία εκδήλωση στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας για να μιλήσουμε με τους φίλους και κυνηγούς για τα σκυλιά μας ως επί το πλείστων και με την ευκαιρία οι ομιλητές θα θέσουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και τον χειρισμό των όπλων όσο και τις πρώτες βοήθειες που πρέπει να γνωρίζουμε για να είμαστε όσο πιο ασφαλής κατά την διάρκεια του κυνηγιού. Οι μεγάλες μας αγάπες είναι τα σκυλιά μας και γι’ αυτό θα μιλήσουν οι ιδικοί στους οποίους θα θέσουμε ερωτήσεις για να διευκρινίσουμε πράγματα που ίσως δεν γνωρίζουμε και να είμαστε όλοι πιο πλούσιοι στις γνώσεις μας όσο αφορά αυτή την εκδήλωση.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Άλκης Κωνσταντόπουλος.

 

Ομιλητές στην χθεσινή ημερίδα ήταν ο Βασίλειος Ανδριανόπουλος, Εθνικός κριτής Μορφολογίας για όλες τις φυλές (διεθνής κριτής για τις ομάδες 3,4,6,7,8) και εκτροφέας Κούρτσχααρ , ο Φώτης Πεσιλής , πρόεδρος του ομίλου Ιχννηλάτη, ο Απόστολος Λυχούδης, σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού Θηρευτής & Φύση και ο Απόστολος Χήνος, Ιατρός και κριτής Αγγλικών Δεικτών.

Προσπαθώντας να συνδυάσει την ιδιότητα του γιατρού και του κριτή ο Απόστολος Χήνος, ενημέρωσε του κυνηγούς για τους αγγλικούς δείκτες και την απαιτούμενη προετοιμασία έτσι ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγείας τους. Ανέφερε ακόμα ότι τα σκυλιά τα οποία τα τελευταία χρόνια προτιμούνται στην Ευρώπη είναι τα Σέτερ. «Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους κυνόφιλους κυνηγούς για τους Αγγλικού δείκτες.

Οι κυνηγοί τα τελευταία χρόνια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει πάντα το Σέττερ που έχει τα πρωτεία όσο αφορά την εκτροφή του αλλά και την χρήση από του κυνηγούς. Μετά έρχονται τα Επανιέλ Μπρετόν και μετά το Πόιντερ. Στην Ελλάδα τα Σέττερ και τα Πόιντερ είναι πολυπληθή φυλές και μετά έρχονται οι υπόλοιπες. Αυτό είναι λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους και των θερμοκρασιών που έχει η χώρα μας» είπε μεταξύ άλλων.

Ακολούθησε ο κ. Πεσίλης ο οποίος μοιράστηκε τις γνώσεις του με τους «φίλους κυνηγούς» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σχετικά με την ελληνική φυλή και οτιδήποτε σχετικό με αυτή. Ο Βασίλης Ανδριανόπουλος αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζει ο σκύλος στο κυνήγι και στην σύγχρονη κοινωνία, ενώ ο Απόστολος Λυχούδης από το περιοδικό  Θηρευτής & Φύση ασχολήθηκε με τους κανόνες ασφαλείας, την τήρησή τους και την μείωση των τραυματισμών.

«Μαζί με τον κυνηγετικό σύλλογο θέλαμε να δώσουμε στο κόσμο κάποια πράγματα όσο αφορά το κυνήγι. Μιλήσαμε για την ασφάλεια των κυνηγετικών όπλων και είναι πολύ σοβαρό καθώς βλέπουμε ατυχήματα που γίνονται με τα κυνηγετικά όπλα τόσο κατά την διάρκεια του κυνηγιού αλλά και στο σπίτι. Είναι σημαντικό το κεφάλαιο αυτό και σκοπός μας είναι να μειώσουμε τα ατυχήματα αυτά έτσι ώστε ο κόσμος με την επανάληψη των όσων θα λέμε να μπορέσει να τα εμπεδώσει και να τηρήσει τους κανόνες ασφαλείας. Το κυνήγι είναι ευχαρίστηση αλλά δεν θα πρέπει να έχουμε τραυματισμούς» τόνισε ο κ. Λυχούδης.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε και ο εκδότης του περιοδικού Δημήτρης Ρεκουνιώτης που με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου και ενημέρωσε τον κόσμο για θέματα που αφορούσαν το κυνήγι και το σκύλο αλλά και την ασφάλεια των όπλων και τις πρώτες βοήθειες. «Είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τον κόσμο τους Πυργιώτες κυνηγούς και κυνόφιλους για θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την κυνοφιλία και το κυνήγι, για την ασφάλεια των όπλων αλλά και για τις πρώτες βοήθειες στο βουνό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος