FOLLOW US: facebook twitter

Κυνήγι και Τέχνη: Ο καλλιτέχνης Σπύρος Σπηλιακόπουλος από τον Πύργο εμπνέεται και φιλοτεχνεί έργα τέχνης με θέμα την άγρια φύση και την κυνηγετική ζωή

Ημερομηνία: 15-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Η απεικόνιση και η καταγραφή της κυνηγετικής δραστηριότητας  ως τέχνη, δημιουργήθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων μαζί με την ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνήσει με τους ομοίους του και να μεταδώσει σε όσους δεν ήταν παρόντες στη διάρκεια του κυνηγιού, τα συναισθήματα και την ένταση των στιγμών μιας κυνηγετικής σκηνής. Έτσι δημιουργήθηκαν τα τραγούδια και οι ύμνοι των θηραμάτων, τα ηρωικά έπη με τα κατορθώματα των κυνηγών της φυλής, οι πρωτόγονες ζωγραφιές  στις σπηλιές-κατοικίες  των ανθρώπων και αργότερα,  τα αριστουργήματα της ζωγραφικής και γλυπτικής.

Και σήμερα το κυνήγι εξακολουθεί να εμπνέει καλλιτέχνες, όπως ο Σπύρος Σπηλιακόπουλος από τον Πύργο, που ζωγραφίζει και φιλοτεχνεί έργα που έχουν σαν θέμα τους την άγρια φύση και το κυνήγι, τα κυνηγετικά σκυλιά που είναι η μεγάλη του αγάπη από παιδί, αλλά και πουλιά, όπως μπεκάτσες και ορτύκια. Του αρέσει ιδιαίτερα να ζωγραφίζει πάνω σε φυσικά υλικά, όπως πέτρες, δέρμα, κορμοί δέντρων δημιουργώντας εκπληκτικά έργα. Πίνακες, γλυπτά, καπνοθήκες, πορτοφόλια και διάφορα αξεσουάρ ανάλογα με τις παραγγελίες των πελατών του που δείχνουν μεγάλη προτίμηση στα έργα του, ενώ στο ατελιέ του μπορεί ο καθένας να ανακαλύψει μικρούς θησαυρούς τέχνης.

Ο Σπύρος Σπηλιακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22/3/1973 και μεγάλωσε και ζει στον Πύργο όπου και δραστηριοποιείται σήμερα. Σπούδασε γραφικές τέχνες στη σχολή ΑΚΤΟ, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη γλυπτική, ζωγραφική, βιτρό, επεξεργασία γυαλιού.

Σήμερα ασχολείται κυρίως με ζωγραφική και γλυπτική. Όπως προαναφέραμε ζωγραφίζει όλα τα θέματα, μεγάλο μέρος των έργων του όμως έχουν θέμα την άγρια ζωή και το κυνήγι, πάνω σε φυσικά υλικά, ένα είδος τέχνης με το οποίο ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια επαγγελματικά. Έχει συνεργαστεί με τον εγχώριο και τον διεθνή τύπο.

Τα έργα του διατίθενται κατά παραγγελία

Τηλ. Επικοινωνίας: 6936119002

Το προφίλ του Σπύρου Σπηλιακόπουλου στο facebook είναι «Κυνήγι και τέχνη Spiros»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος