FOLLOW US: facebook twitter

Κριτική για τα πεπραγμένα της παράταξης Κατσιφάρα

Ημερομηνία: 29-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

 

agiomirgianakis1

Την άμεση σύγκληση της παράταξης ζητά ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιανάκης παραθέτοντας ένα σύνολο θέσεων και προτάσεων προς συζήτηση

Κριτική για τα πεπραγμένα της παράταξης Κατσιφάρα με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την εκλογή τους στο τιμόνι της Περιφέρειας, ασκεί παραθέτοντας και ένα σύνολο προτάσεων προς συζήτηση, ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος του Συνδυασμού, Μανώλης Αγιομυργιαννάκης. Με στόχο να είναι ωφέλιμοι για τους Ηλείους πολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους τον Μάιο του 2014, ζητά να πραγματοποιηθεί άμεσα συνεδρίαση της παράταξής τους, για να συζητηθούν όλα τα σοβαρά θέματα που παραθέτει ο ίδιος αλλά και άλλοι συνάδελφοί του περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ειδικότερα στην επιστολή που απευθύνει προς τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλο, αναφέρει τα εξής:

Κύριε Περιφερειάρχη – Φίλε Αποστόλη

Κύριε  Αντιπεριφερειάρχη – Φίλε Γιώργο

Με την συμπλήρωση 2 χρόνων  από τη θητεία μας, θεωρώ επιβεβλημένο να καταθέσω και γραπτά όσα κατά καιρούς έχω διατυπώσει στις συζητήσεις που είχαμε. Με δεδομένο ότι παρήλθε ένα έτος από τη Συνεδρίαση της Παράταξης μας, στην Πάτρα και η σχεδιαζόμενη νέα συνάντηση καθυστερεί, καταθέτω σήμερα, προς συζήτηση – ενημέρωση και σχεδιασμό, την άποψη μου ώστε η απάντηση στα όσα παρακάτω θα εκθέσω, να είναι πλήρης και επεξεργασμένη με  χρονοδιαγράμματα τόσο από τις Υπηρεσίες μας όσο και από εσάς ως Επικεφαλής  της Παράταξης.

Πιστεύω ότι ως Περιφερειακός Σύμβουλος θα πρέπει να είμαι ,όπως όλοι μας, χρήσιμος στο σχεδιασμό και υλοποίηση έργων και δράσεων για το Σύνολο της Περιφέρειας μας αλλά και για την Περιφερειακή Ενότητα, την οποία εκπροσωπώ (εκπροσωπούμε).

Ασκούσα και ασκώ κριτική στα πολιτικά πρόσωπα, όλων των βαθμίδων, για τις ευθύνες που έχουν για το ότι ο Νομός Ηλείας είναι στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης . Αυτό προφανώς ισχύει και για μένα σήμερα, που ως αιρετός βλέπω τις ευθύνες αυτές να κατανέμονται και στις δικές μου πλάτες δικαίως, αφού μέχρι σήμερα για τα μεγάλα έργα υποδομών είμαστε υποτονικοί έως ανύπαρκτοι.

  1. ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: Υποτονική αντίδραση Δημοσιοϋπαλληλικού χαρακτήρα, όταν συντελείται το μεγαλύτερο έγκλημα κατά του Νομού. Κατάτμηση ενός ακρωτηριασμένου αρχικά έργου (Τμήμα Πύργος – Τσακώνα ) σε 8 εργολαβίες, με ένα Νέο Εθνικό Εργολάβο (αναβίωση κουμπάρων), με έναρξη από Πύργο (για να ετοιμαστεί το άλλοθι ακύρωσης με τη νέα χάραξη Κάτω Αχαγιά _Μιντιλόγλι), και παρουσίαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ενιαίου έργου;;; Για όλα αυτά πέραν μιας αρχικής Συνεδρίασης και κάποιων ανακοινώσεων καμία  Αντίδραση.

Άραγε αφού το έργο δημοπρατείται σπαστά από Πύργο προς Πάτρα, γιατί το ίδιο να μη γίνει και για τον Σιδηρόδρομο ξεκινώντας από Πύργο προς Πάτρα, ώστε να έχουμε ως Ηλεία κάτι χειροπιαστό!!!

  1. Αεροδρόμιο Ανδραβίδας: Ανύπαρκτη παρουσία – Άκρα του Τάφου Σιωπή. Και όμως στο πρόγραμμά μας μιλάμε για αξιοποίηση.

Αν άλλαξε κάτι θεωρώ ότι θα πρέπει να βγούμε με επιχειρήματα και θάρρος να το πούμε καθαρά και ξάστερα.

  1. Σιδηρόδρομος :Ηλεία απούσα – φτωχός συγγενής.

Ακόμα και πρόσφατα ανακοινώθηκε η επέκταση του μέχρι την Κάτω Αχαγιά. Τυχαίο Άραγε ; Γιατί όχι μέχρι Μανωλάδα ή Βάρδα;;

Τέλος επειδή δε θα έχω απάντηση να δώσω στους συμπατριώτες μου Ηλείους στο ΓΙΑΤΙ, που θα μου διατυπώσουν τον Μάρτιο του 2017, όταν θα παραδίδεται η Ιόνια Οδός και η κατ’ευφημισμό  Ολυμπία Οδός Κόρινθος – Πάτρα, θα ήθελα πειστικές απαντήσεις και αλήθειες για τη χρησιμότητά μου ως Περιφερειακού Συμβούλου Ηλείας.

agiomirgianakis

Αφού λοιπόν δε μπόρεσα μέχρι το μέσον της θητείας μου να είμαι χρήσιμος, θα προσπαθήσω το ελάχιστο, να είμαι δηλαδή ωφέλιμος για την περιοχή μου, όπως οφείλει κάθε Σύμβουλος.

Επειδή στο Νομό μας η Περιφέρεια έχει πραγματοποιήσει σημαντική επένδυση στο Κατάκολο και Κυλλήνη με σημαντικές Παρεμβάσεις, θεωρώ ότι αυτές θα πρέπει να συνδεθούν και  με άλλα έργα, που θα δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη ντόπιο ή ξένο της πολλαπλής επιλογής ,που έμμεσα θα τον αναγκάσουν να παρατείνει την παραμονή του στην περιοχή μας ,και θα συνδέσουν την περιοχή μας με όμορους Νομούς δίνοντας τη δυνατότητα  αμφίδρομης επικοινωνίας και διευκόλυνσης αλλά και οικονομικής ανάπτυξης σε διάφορους τομείς.

Σε αυτό το στόχο θα ήθελα να καταθέσω τις παρακάτω προτάσεις (υπάρχουν από Συναδέλφους και άλλες)

α) Άμεση τροποποίηση του χαρακτηρισμού του Οδικού Δικτύου Αγροτικό – Δημοτικό – Επαρχιακό, που θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τις περιορισμένες δυνατότητες των Δήμων.

β) Παράκαμψη Χαβαρίου και Κεραμιδιά – Εφύρα.

Επιτέλους οι επί 40 χρόνια υποσχέσεις ας γίνουν Πράξεις από εμάς με την ολοκλήρωση

του δρόμου, τουλάχιστο  μέχρι το Σιμόπουλο.

Το χρωστάμε στο Δημοκρατικό Λαό της Πηνείας .

γ) Αστική Ανάπλαση Αμαλιάδας στην υποβαθμισμένη περιοχή: Πλατεία  Τουμπάκη – Καραμαλού – Πολύκεντρο – πλ. Δημοκρατίας – πλ. Ηρώων.

δ) Άμεση Αποκατάσταση φθορών στο Φράγμα Πηνειού με ταυτόχρονη περιβαλλοντική Ανάπλαση του Φράγματος , Σύνδεσή του μέσω υπάρχοντος οδικού δικτύου με Δήμο Ανδραβίδας (Μπόρσι) και Αχαΐα καθώς και μέσω Αγ. Ηλία – Κεραμιδιάς με Πηνεία.

Αξιοποίηση Τουριστικού Περιπτέρου και Λεμβαρχείου και σύνδεση με Αρχαία Ηλιδα – Γαστούνη- Κυλλήνη – Εθνική Οδό.

ε) Παραλιακό μέτωπο: Αγ. Ηλία – Αγ. Μαρίνα – Δουναϊικα – Παλούκι – Κουρούτα – Μαραθιά – Ροβιάτα –Σαβάλια – Παλιοχώρι.

* Αγ. Αθανάσιος Κουρούτας – Παλιοχώρι περίπου 3,5 km

στ) Πρόσβαση στο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς από

  1. Αμαλιάδα – Φραγκαβίλα – Τριανταφυλλιά
  2. Καρδαμά – Τριανταφυλλιά
  3. Φραγκοπήδημα – Τριανταφυλλιά

ζ) Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωση δρόμου Περιστέρι – Οινόη (περίπου 3,2 km)

η) Επισκευή 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας στο Κέντρο της Πόλης (Υγρασία – Αλουμίνια – Μόνωση) το οποίο έχει τώρα εγκαταλειφθεί και συστεγάζεται  με το Εσπερινό Γυμν. Λύκειο Αμαλιάδας.

Τέλος μαζί με τις προτάσεις των άλλων Συναδέλφων μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανή την Ελπίδα να είμαστε τουλάχιστον ωφέλιμοι στους  Ηλείους , που με την ψήφο τους  το Μάιο του 2014 μας έδωσαν  τη Νίκη στις εκλογές , εμπιστευόμενοι το πρόγραμμα και τα πρόσωπα του Συνδυασμού μας.

Για τα παραπάνω θέματα (και για άλλα) αναφέρομαι τώρα περιληπτικά, ευελπιστώντας ότι θα τα αναπτύξω (χρησιμότητα τους – ασφάλεια τους κλπ) αναλυτικά στην συζήτηση, που θα γίνει στην παράταξη ή στον Συνδυασμό σε χρόνο, που άμεσα πρέπει να προσδιορίσετε.

 

Με εκτίμηση

Αγιομυργιαννάκης  Μανώλης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Ε. Ηλείας

 

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος