FOLLOW US: facebook twitter

Κρείττον του λαλείν το σιγάν

Ημερομηνία: 12-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Εμμένει και επιμένει ο «φίλος» Τάκης Μυλωνόπουλος να προσπαθεί ατυχώς να μας νουθετεί. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι… κρείττον του λαλείν το σιγάν. Αυτό υπαγόρευε η σοφία των αρχαίων προγόνων. Αλλά πάλι, αν δεν μιλούσαν όσοι μιλούν ενώ δεν πρέπει, δεν θα εξέθεταν ανεπανόρθωτα οι ίδιοι τον εαυτό τους στους συμπολίτες. Πάντως σε κάθε περίπτωση, όταν ο δημόσιος διάλογος λαμβάνει χαρακτηριστικά προσωπικής εμπάθειας και αντιδικίας, τότε μάλλον μετουσιώνεται σε διάλογο κωφών. Ως εκ τούτου, ούτε εγώ προσωπικά, ούτε η Πρωινή έχουμε λόγο ή τον χρόνο να συνεχίσουμε αυτό το ανούσιο παιχνιδάκι. Θα συνεχίσουμε βέβαια να υπηρετούμε την αρχή της διαφορετικής άποψης, πλην όμως στο βαθμό που μας αφορά και φαντάζομαι στον βαθμό που αφορά κάθε νοήμονα Ηλείο, σταματά εδώ αυτός ο επουσιώδης κύκλος. Και πολύ κράτησε.

Ο εκδότης

Παραθέτουμε τη νέα του επιστολή και του ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

 

Περί «εμμονών» και «εικονικής πραγματικότητας»

Διάβασα  στο  φύλλο  της Πέμπτης 7/6/2018, την  απάντηση  στηνεπιστολή μου προς τον εκδότη της «Πρωινής» και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν με εξέπληξε γιατί κάπως έτσι την περίμενα.

Φίλε Γιάννη, α) το ότι ενημερώνουμε τους πολίτες  για τη  μη  λειτουργία του αξονικού τομογράφου και του ακτινολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο του Πύργου σε πραγματικό χρόνο (τυχαίο περιστατικό),  είναι  ολοφάνερο ότι  δεν αποτελεί εμμονή  αλλά μια τραγική, δυστυχώς, κατάσταση που τη βιώνουν χιλιάδες  συμπολίτες μας τον τελευταίο καιρό  στην καθημερινότητά  τους. Έχουν  κι  αυτοί  εμμονές;;!!

Εννοείται  φυσικά  ότι πρωταρχικό ρόλο σε  τέτοιου είδους ενημέρωση θα πρέπει να κατέχουν τα ΜΜΕ!

β) τα περί «εξωφρενικά..γελοίων καταστάσεων…»  σου τα επιστρέφω ως απαράδεκτες –επιεικώς – εκφράσεις και δεν πρόκειται να μπω  στο παιχνίδι της κριτικής και του σχολιασμού. Το ύφος αυτό το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών!

γ) το αν ζούμε σε…«εικονική πραγματικότητα» θα μπορούσα πράγματι να το δεχτώ με την προϋπόθεση ότι θα απαντούσες  στα πραγματικά -κι όχι εικονικά -ερωτήματα που  έθεσα, στα οποία  βεβαίως με αοριστολογίες και με επιχειρηματολογία παρελθόντων ετών, απέφυγες να απαντήσεις.

Σίγουρα τα προβλήματα της δημόσιας υγείας όπως θα γνωρίζεις είναι ατελείωτα.

Διαφορετικές όμως είναι και οι προσεγγίσεις, τις οποίες εύχομαι κάποια στιγμή, με καλοπροαίρετη διάθεση, να συζητήσουμε.

Τώρα όσον αφορά τη φίλη δημοσιογράφο Κ. Κολοβέρου είναι ανήθικο ,κυρίως όμως επικίνδυνο για τον ενημερωτικό, αποκαλυπτικό, ρόλο της δημοσιογραφίας,  να χαρακτηρίζονται «μίζεροι» και με «ισοπεδωτική κριτική»  όσοι ενημερώνουν και αποκαλύπτουν  ένα τυχαίο-πραγματικό γεγονός στο νοσοκομείο της πόλης μας!

Εκτός αυτού η ενημέρωση για τα θέματα υγείας θα πρέπει να εστιάζει  στην ουσία των προβλημάτων  και να μην είναι μονομερής!

Τέλος δε να πληροφορήσω ότι , στην «ηθική της αριστεράς»,-την οποία η δημοσιογράφος αγνοεί,- όσοι διορίζονται σε «θέσεις», είναι εκεί για να ασκούν εποικοδομητική κριτική,  να διορθώνουν τα κακώς κείμενα κι όχι να  «χαϊδεύουν» αυτιά!  Γι’ αυτό εξάλλου κι αποχώρησα από τον ΣΥΡΙΖΑ και  για τους ίδιους λόγους αντικαταστάθηκα από μέλος του Δ.Σ. του ΓΝΗΛΕΙΑΣ.

Με  φιλική διάθεση,

Τάκης Μυλωνόπουλος

Γραμ.Φαρμ/κου Συλλόγου Ηλείας

Πρ. μέλος Δ/κου συμβουλίου ΓΝΗΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος