FOLLOW US: facebook twitter

Κράτησαν την παράδοση ζωντανή! – Με επιτυχία οι Επιδείξεις παραδοσιακών χορών στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 10-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

xoroi-krestena

Με επιτυχία στέφθηκε η επίδειξη παραδοσιακών χορών με γλέντι και ορχήστρα στην Κρέστενα πριν από μερικές ημέρες, στο ανοιχτό θέατρο της πόλης, που διοργάνωσαν η χορευτική ομάδα Κρεστένων «Κρεστε-νέοι» σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, την τοπική κοινότητα και τον Σύλλογο Γυναικών, με τη στήριξη του δήμου.

xoroi-krestena1

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και ο Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών Νάξου, ο Σύλλογος Μακεδόνων-Θρακιωτών Χανίων, οι οποίοι προσέφεραν εξαιρετικό θέαμα, διατηρώντας ζωντανή την ελληνική παράδοση.

xoroi-krestena2

Τα μέλη του ΧΟΦ Νάξου χόρεψαν κυκλαδίτικους χορούς (Νάξου, Μυκόνου, κ.ά.), ενώ ο Σύλλογος των Χανίων παρουσίασε χορούς από την Αλμωπία της Πέλλας. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των «Κρεστε-νέων», καθώς παρουσίασαν χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία. Όπως τόνισε ο υπεύθυνος διδασκαλίας, Κώστας Μαντζαράπης, αυτοί οι χοροί δεν χορεύονται πλέον σε ελληνικές περιοχές, για αυτό και επέλεξαν να διατηρήσουν αλησμόνητο αυτό το κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Οι συντελεστές της εκδήλωσης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επιτυχημένο εγχείρημα, αφού η εκδήλωση έγινε για πρώτη φορά στο ανοιχτό θέατρο (ως τώρα γινόταν στην κεντρική πλατεία Κρεστένων) και σημείωσε ικανοποιητική ανταπόκριση. Μετά τις χορευτικές ομάδες τη «σκυτάλη» πήρε ο κόσμος, χορεύοντας για αρκετή ώρα με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Φώτη Τζανέτου και του συγκροτήματός του. Στο βιολί ήταν ο Γιώργος Κότσικας και στο τραγούδι ο Δημ.Χασομέρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος