FOLLOW US: facebook twitter

«Κούρεμα» – ρεκόρ για χρέη στον ΟΑΕΕ

Ημερομηνία: 23-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

dikastiria-purgos

Απόφαση – σταθμός από το Ειρηνοδικείο Πύργου με ποσοστό 98,7%

Μια πρωτοφανή για την Ελλάδα απόφαση έλαβε το Ειρηνοδικείο Πύργου προστατεύοντας πολίτη από τα χρέη που είχε στον ΟΑΕΕ από την εμπορική της δραστηριότητα, κουρεύοντας το χρέος της κατά 98,7%. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογη απόφαση δεν έχει υπάρξει σε ότι αφορά ασφαλιστικές εισφορές στη χώρα και την πέτυχε η πάντα μαχόμενη Δικηγόρος Πύργου Δώρα Καλάκου, προσφέροντας πραγματική ανακούφιση στη γυναίκα που είδε τη ζωή της να χάνεται μέσα στα χρέη. Παράλληλα η δικηγόρος στο Ειρηνοδικείο πέτυχε και το κούρεμα των στεγαστικών δανείων της πελάτισσάς της σε ποσοστό 71%.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 11 Νοεμβρίου 2016 στο Ειρηνοδικείο Πύργου. Βάσει του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά η δανειολήπτρια από τον Πύργο, που ασκούσε εμπορική δραστηριότητα κρίθηκε ως μικρέμπορος. Το δικαστήριο δέχτηκε την αίτηση της Δικηγόρου Δώρας Καλάκου για την προστασία της κύριας κατοικίας της δανειολήπτριας μιας διώροφης μονοκατοικίας. Πέτυχε το «κούρεμα» του συνολικού χρέους των 84.904,90 ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα κατά 71% με αποτέλεσμα το ποσό που καλείται να πληρώσει πλέον η δανειολήπτρια ανέρχεται στο ποσό των 20.305,15.

Η μεγάλη επιτυχία και πρωτοφανής απόφαση υπέρ της δανειολήπτριας όμως, αφορά στο «κούρεμα» των οφειλών της σε ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ. Το ποσό που χρωστούσε είχε ανέλθει στις 14.466,51 ευρώ. Μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου Πύργου, το «κούρεμα» έφτασε στο ποσοστό του 98,7% και πλέον η δανειολήπτρια καλείται να πληρώσει μόλις 185,76 ευρώ.

Πρόκειται πραγματικά για μια απόφαση – σταθμό που θα αποτελέσει σημαντικό δεδικασμένο στα δικαστικά χρονικά κυρίως σε ότι αφορά τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες στα χρόνια της κρίσης εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Μιλώντας στην «Πρωινή» η κα Καλάκου, σχολίασε πως «…ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη, να προστατευτούν από τις οφειλές που τους βαραίνουν. Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη δανειολήπτρια και οφειλέτη, πετύχαμε μεγάλα ποσοστά κουρέματος και στις δύο περιπτώσεις, ιδίως στο θέμα των εισφορών προς τον ΟΑΕΕ. Επρόκειτο για μια περίπτωσή που πραγματικά έπρεπε να βοηθηθεί και παλέψαμε πολύ για το αποτέλεσμα. Η γυναίκα αυτή είναι μόνη και ταλαιπωρημένη και χρειαζόταν βοήθεια» ανέφερε στη λιτή της δήλωση η Δώρα Καλάκου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος