FOLLOW US: facebook twitter

Κούλουμα σε όλη την Ηλεία

Ημερομηνία: 27-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

koulouma-kourouta

Πού διοργανώνουν σήμερα εκδηλώσεις δήμοι, φορείς και σύλλογοι σε όλο το νομό

Την παράδοση θα τιμήσουν σήμερα Καθαρή Δευτέρα οι Ηλείοι, γιορτάζοντας τα Κούλουμα σε όλο το νομό, με εξορμήσεις στη φύση καιρού βεβαίως επιτρέποντος , με νηστίσιμα, γλέντι και χορό, ενώ αν ο άνεμος είναι ευνοϊκός μικροί και μεγάλοι θα χαρούν το πέταγμα του χαρταετού. Δήμοι, φορείς και σύλλογοι, διοργανώνουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις με νηστίσιμα εδέσματα και τοπικά συγκροτήματα και καλούν τον κόσμο να γιορτάσουν μαζί τους. Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι κλασικά το Κατάκολο, η Κουρούτα, το Στρέφι αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις και χωριά. Παραθέτουμε ορισμένες από τις εκδηλώσεις για τα Κούλουμα και εσείς έχετε την επιλογή.

Στην Κουρούτα

Ο Δήμος Ήλιδας ολοκληρώνει σήμερα Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017 τις Καρναβαλικές του εκδηλώσεις «Αποκριές στην Αμαλιάδα», με τους εορτασμούς για τα Κούλουμα  στην περιοχή της Κουρούτας.

Οι εκδηλώσεις  θα ξεκινήσουν από τις 11:00 π.μ. μέχρι αργά το μεσημέρι με κέφι, ζωντανή μουσική, τραγούδι, δωρεάν παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί. Επίσης, θα συμμετέχουν με παραδοσιακούς χορούς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη «Η Αστρινιά» και το χορευτικό τμήμα του Δήμου Ήλιδας.

koulouma-katakolo

Στο Κατάκολο από το Λιμενικό Ταμείο

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου πιστό στην τήρηση και διατήρηση των Παραδόσεων και των Εθίμων της Πατρίδας μας, υποδέχεται την Μ. Σαρακοστή με τις καθιερωμένες πλέον εορταστικές εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα στο Κατάκολο. Σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Κατακόλου στους επισκέπτες τού Κατακόλου θα προσφερθούν σήμερα νηστήσιμα εδέσματα και θα τους διασκεδάσει τοπικό λαϊκό συγκρότημα. Προσκαλούνται λοιπόν όλοι οι φίλοι του Κατακόλου, να κατέβουν στο λιμάνι να γιορτάσουν τα Κούλουμα!

pyrgos-oloi-mazi-koulouma-kouvelo

Στον Κούβελο από το Σύλλογο ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Ο Σύλλογος ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, γιορτάζει την Καθαρή Δευτέρα τα Κούλουμα στο Αθλητικό Κέντρο στον Κούβελο, διοργανώνοντας ένα ανοιχτό γλέντι για όλον τον κόσμο, από τις 11 το πρωί. Με ζεστή φασολάδα- ο καθένας φέρνει βέβαια και τα δικά του νηστίσιμα θα υπάρχουν τραπέζια και καρέκλες διαθέσιμα, μουσική με τον Χάρη Ζαχαρόπουλο και Σάκη Αρβανίτη και παραδοσιακούς χορούς από τους «Μωραίτες».

koulouma-strefi

Κούλουμα σε Δρούβα και Στρέφι

Σήμερα όλοι οι δημότες και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν τον χαρταετό και να γιορτάσουν τα κούλουμα στον χώρο της εμποροπανήγυρης Στρεφίου αλλά και στον λόφο Δρούβα στην Αρχαία Ολυμπία. Οι τοπικές κοινότητες αλλά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς θα υποδεχτούν τους επισκέπτες με διάθεση για ξεφάντωμα και χορό αλλά και προσφέροντας τα κλασικά νηστήσιμα εδέσματα που απαιτεί η ημέρα.

 Το μόνο που απαιτείται από όσους συμμετάσχουν είναι κέφι και καλή διάθεση  για να διασκεδάσουν και να γλεντήσουν.

koulouma-kastro

Κούλουμα και καρναβάλι στο Κάστρο Κυλλήνης

Παραδοσιακά όπως κάθε χρόνο, ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης θα γιορτάσει τα Κούλουμα στην Τ.Κ Κάστρου στην Κυλλήνη, από το πρωί, ενώ στις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το καρναβάλι στο Κάστρο.

Στην Αρχαία Πίσα με… αλευρομουτζούρωμα!

Την Καθαρά Δευτέρα το πρωί και ώρα 11:00, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Πίσας, διοργανώνει γλέντι για τα Κούλουμα και μικροί μεγάλοι θα πετάξουν χαρταετούς.
Ο Σύλλογος θα προσφέρει νηστίσιμα φαγητά, λαγάνες και άφθονο κρασί. Θα ακολουθήσει χορός και γλέντι. Επίσης, από κάποια ώρα και μετά, θα τηρηθεί το έθιμο του αλευρομουτζουρώματος.

Πολιτιστικός Σύλλογος Ωλένης στο Λόφο Επισκοπής

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ωλένης διοργανώνει σε συνέχεια των αποκριάτικων εκδηλώσεών του γιορτή για τα Κούλουμα. Έτσι την Καθαρά Δευτέρα, μετά τις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο γλέντι στο λόφο της Επισκοπής Ωλένης με παραδοσιακά νηστίσιμα,  ενώ οι μικροί θα πετάξουν χαρταετό αν ο καιρός φυσικά το επιτρέψει.

Καλεσμένοι είναι όλοι για να γιορτάσουν τα Κούλουμα στη φύση, κόντρα στην κρίση!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος