FOLLOW US: facebook twitter

Κοφτερά μαθηματικά μυαλά…: Με 38 συμμετοχές ο «Ευκλείδης» στην Ηλεία

Ημερομηνία: 22-01-2018 | Συντάκτης:

Με 38 μαθητές και μαθήτριες που είχαν προκριθεί από το μαθηματικό διαγωνισμό «Θαλής» διεξήχθη στον Πύργο το Σάββατο η επόμενη φάση του διαγωνισμού με τον «Ευκλείδη». Στο χώρο του 4ου λυκείου Πύργου οι συμμετέχοντες έδωσαν τον αγώνα τους για να προκριθούν στον «Αρχιμήδη» μια φάση του διαγωνισμού πριν την Ολυμπιάδα των Νέων που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Γιάννης Τσόπελας τόνισε ότι από τους 42 επιτυχόντες που είχαν προκριθεί από τον «Θαλή» συμμετείχαν τελικά οι 38, από τους οποίους 20 μαθητές είναι στη Β΄ γυμνασίου, 8 στην Γ΄ γυμνασίου και οι υπόλοιποι είναι μαθητές λυκείου. «Υπάρχουν από το παράρτημα μας μαθητές που ξεχωρίζουν. Πέρσι είχαμε μία σημαντική διάκριση, τον μαθητή Αδαμόπουλο Διονύση που φέτος είναι μαθητής της Α΄ λυκείου και είχε πάρει μέρος στην Βαλκανιάδα νέων. Θεωρείτε πολύ μεγάλη επιτυχία για το παράρτημα μας αλλά και για την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Είναι μία δύσκολη εξέταση, την οποία τα περισσότερα παιδιά την βλέπουν σαν παιχνίδι αλλά τα παιδιά που θέλουν να διακριθούν σίγουρα έχουν και κάποιο άγχος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσόπελας.

Ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Νίκος Αγγελόπουλο, ανέφερε σε δηλώσεις του πως «… είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται χρόνια και με άριστη συνεργασία με την Μαθηματική Εταιρεία. Οι μαθηματικοί είναι αυτοί οι οποίοι βοηθούν περισσότερο από κάθε άλλη ειδικότητα στην οργάνωση και οφείλουν και άλλοι να το δουν και να παραδειγματιστούν.

Έχουν εμπειρία και βεβαίως αυτός είναι ο λόγος που έχουν τόσο μεγάλη συμμετοχή. Πρέπει να πούμε ότι και πέρσι είχαμε μεγάλες διακρίσεις παιδιών στα μαθηματικά αλλά νομίζω ότι θα έχουμε και φέτος. Είναι σημαντικό να συμμετέχουν τα παιδιά σε τέτοιους διαγωνισμούς καθώς βλέπουν με άλλη οπτική τα μαθηματικά». Ευχαρίστησε δε, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή του 4ου λυκείου για τη βοήθειά τους στην υλοποίηση του διαγωνισμού και τους μαθηματικούς που συνδράμουν στις εξετάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος